Novi audi A4 allroad quattro je 90 kilogramov lažji od svojega predhodnika. Foto: Audi
Novi audi A4 allroad quattro je 90 kilogramov lažji od svojega predhodnika. Foto: Audi

Audi je na avtomobilskem salonu v Detroitu predstavil novi A4 allroad quattro, ki sledi tehnološkim in oblikovalskim smernicam nove generacije limuzine in karavana modela A4.
Audi A4 allroad serijsko vključuje pogonom quattro in ima za 34 milimetrov večji odmik od tal in je kot tak primeren tudi za vožnjo zunaj utrjenih cest. Da gre za model allroad, poleg kromirane maske in logotipov na karoseriji, opozarjajo tudi posebna 17- ali 19-palčna platišča in standardni nosilci na strehi v črni barvi.

Tudi "terenski" A4 je dobil Audijev virtualni prikazovalnik in MMI navigacijo plus z novim konceptom upravljanja MMI, sicer pa je potovalna kabina preslikava limuzinske in karavanske različice predstavljene lani.

Še zmogljivejši motorji
Enako velja za matrične led-žaromete in storitve iz nabora audi connect, ki voznika in sopotnike s hitrim podatkovnim prenosom LTE povezujejo z internetom. Nova allroad generacija najbolje prodajanega modela proizvajalca iz Ingolstadta vključuje številne dodatke za pomoč vozniku: izpostavljamo predikativno asistenco za učinkovitost, sistem adaptive cruise control Stop & Go z asistenco za zastoje in asistenco za prikolico, ki olajšuje manevriranje s prikolico.
Motorna paleta vključuje turbobencinske TFSI- in dizelske TDI-motorje, ki razpolagajo z močjo od 110 kilovatov do 200 kilovatov in so v povprečju za 20 kilovatov moči zmogljivejši od tistih v predhodniku.