Seat mii je malček, ki osnovo deli s koncernskimi sorodniki. Foto: Seat
Seat mii je malček, ki osnovo deli s koncernskimi sorodniki. Foto: Seat

Tudi pri Seatu namreč napovedujejo produktno ofenzivo, s katero želijo obuditi in povečati zanimanje kupcev za modele, ki uspešno izkoriščajo prednosti skupnih platform koncerna Volkswagen, obenem pa imajo tudi nekaj španskega pridiha in temperamenta.

Glede na mestni značaj bo temperament malčka seveda primeren okolju. Za pogon so mu zaenkrat namenili dva bencinska 1,0-litrska motorja z močjo 44 kilovatov (60 KM) in 55 kilovatov (75 KM), kar pa je za 854 kilogramov težak avtomobil, ki v dolžino meri 356 centimetrov, povsem dovolj. Kljub kompaktnosti ima štirisedežnik prtljažnik s prostornino 251, ki ga je mogoče s podiranjem zadnjih sedežev povečati na 951 litrov.

Med opremo pa pri izdelovalcu izpostavljajo varnostne elemente, vključno s sistemom za samodejno zaviranje in tehnologijo, ki pomaga pri varčevanju z gorivom. Del omenjenega je prikazovalnik izbire ustrezne prestave, nadgrajen z dodatnimi prikazi oziroma priporočilom števila vrtljajev.

Trivratna različica bo na španski trg zapeljala še letos, na ostale evropske trge pa prihodnje leto, ko bo pripravljena tudi petvratna različica.