Od leta 2023 bodo vsi Peugeotovi modeli na voljo z elektrificiranimi motorji. Foto: Peugeot
Od leta 2023 bodo vsi Peugeotovi modeli na voljo z elektrificiranimi motorji. Foto: Peugeot

Peugeot bo leta 2023 v Evropi ponujal izbor električnih koles, e-kombijev, e-skuterjev in e-osebnih vozil. S tem sporočajo, da bodo naredili še en korak naprej proti svojemu cilju s področja ničelnih emisij v Evropi, kar pomeni, da bo od leta 2030 prodajal samo še 100-odstotno električna vozila.

Z uvedbo novih hibridnih motorjev od začetka leta 2023 dalje bosta najprej zajeta modela 3008 in 5008. Nova tehnologija zajema bencinski motor, ki je vgrajen skupaj z novim elektrificiranim menjalnikom z dvojno sklopko, so sporočili iz uvoznika Peugeotovih vozil za Slovenijo P Automobil Import, ki je del švicarske skupine Emil Frey. Po zaslugi baterije, ki se polni med vožnjo, ta tehnologija nudi dodaten navor pri nizkih vrtljajih in 15-odstotno nižjo porabo goriva.

Popolnoma nov model

Francoska znamka bo še razširila svojo tehnološko ponudbo, saj se bodo novim 100-odstotno baterijskim električnim rešitvam, kot sta e-208 in e-308, pridružile še izvedenke na vodikove gorivne celice in priključni hibridi z dvo- in štirikolesnim pogonom.

Prihaja pa še popolnoma nov elektrificiran model, z obliko fastback, e-4008.