V Braziliji je Terry posnel več kot 1000 fotografij, najboljših 50 pa jih bodo predstavili novembra v Londonu. Foto: Models.com
V Braziliji je Terry posnel več kot 1000 fotografij, najboljših 50 pa jih bodo predstavili novembra v Londonu. Foto: Models.com

Leta 1963 je proizvajalec pnevmatik Pirelli naredil promocijski koledar, ki so ga krasile razgaljene lepotice in ki so ga na koncu leta pošiljali svojim strankam in poslovnim sodelavcem. Priljubljenost Pirellijevega koledarja je iz leta v leto naraščala. Koledar, ki ga natisnejo le v 5000 izvodih, si želi imeti vsak, a ga, čeprav bi bili dovolj hitri, ne bi mogli kupiti. Pirelli namreč koledar podeli le določenim izbrancem.

Najboljši fotografi, najboljše manekenke
Za snemanje koledarja je Pirelli najemal najboljše fotografe na svetu, kot so Richard Avedon, Mario Testino, Herb Ritts, Norman Parkinson, Bruce Weber in Annie Leibovitz, katerih naloga je bila fotografirati najlepše razgaljene ženske na svetu. Medtem ko se mnogokrat manekenke in druge zvezdnice ne želijo slikati gole, pa se za Pirelijev koledar se vse rade razgalijo, saj jim pojavljanje na Pirelliju predstavlja svojevrstno potrditev zvezdnega statusa.

Pirelli 2010
Znane pa so že podrobnosti o Pirellijevem koledarju za leto 2010. Fotograf Terry Ricardson je na modno snemanje v Brazilijo povabil ene izmed najbolj iskanih manekenk sveta: Miranda Kerr, Abbey Lee Kershaw, Daisy Lowe, Catherine McNeil, Lily Cole, Eniko Mihalik, Rosie Huntington-Whiteley, Gracie Carvalho, Marloes Horst, Ana Beatriz Barros in Georgine Stojilkovic. Terry Richardson je izjavil, da najraje fotografira dekleta, ki jih krasi naravna lepota, zato nikoli ne retušira svojih fotografij.

Izmed 1000 fotografij, na katerih manekenke uživajo v lepotah brazilske plaže, jih bodo izbrali 50, ki jih bodo 19. novembra predstavili na glamurozni zabavi v Londonu.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate, kako je potekalo snemanje v Brazilji.