Berlusconi je že večkrat priznal,
Berlusconi je že večkrat priznal, "da ima zelo rad ženske". Jih ima rad celo preveč? Foto: EPA

Mediji so postali še posebej pozorni na njegovo zasebno življenje od letošnjega aprila, ko se je Silvio udeležil 18. rojstnega dneva mladenke po imenu Noemi Letizia.

Ko se prah zaradi udeležbe na rojstnodnevni zabavi še ni polegel, je že sledilo novo razkritje. Pojavile so se fotografije pomanjkljivo oblečenih žensk in golega moškega, posnetih v premierjevi vili na Sardiniji, poleg tega pa so predvsem od njegove žene Veronice Lario sledili očitki, da ima italijanski premier na svoji strankarski listi za evropske volitve precejšnje število mladih lepotic.

Da je bila mera polna, se je oglasila še prostitutka Patrizia D’Addario, ki je izjavila, da je z Berlusconijem preživela noč v njegovi rimski rezidenci. Veronica je že na začetku maja vložila zahtevo za ločitev.

Loči se in pozdravi
V kratkem naj bi na prodajne police prišla Veronicina biografija, ki jo je napisala Maria Latella, nastala pa je na podlagi intervjujev. Latella piše, da so družinski prijatelji Silviu svetovali, naj se loči, Veroniki pa, naj pomaga svojemu možu, "da znova najde samega sebe in ostane z njim na eni izmed klinik, ki je specializirana za zdravljenje odvisnosti od seksa". "Ta scenarij še ni popolnoma izključen in je odvisen od tega, koliko bodo mediji še vrtali v Berlusconijevo zasebno življenje." Če se bo ta res prijavil na kakšno izmed klinik, naj bi tam ostal en do dva tedna, ob morebitni ločitvi, ki še ni dokončna, pa naj bi se Veronica preselila v Švico.