Eden od petih Britancev, ki so preživeli noč s prostitutko, je dekle pobral na cesti. Foto: EPA
Eden od petih Britancev, ki so preživeli noč s prostitutko, je dekle pobral na cesti. Foto: EPA

Raziskava o spolnih navadah, ki je zajela 2.000 moških in 2.000 žensk, je bila opravljena ob izidu DVD-ja razvpite serije Skrivni dnevnik prodajalke ljubezni. Izsledki so pokazali, da ima mnogo britanskih moških svojo "nagajivo" plat, ki jo v resničnem življenju skriva pred partnerico.

Tako okoli tretjina Britancev pogosto svojo spolno potešitev poišče v bordelu, petini pa se zdijo posteljne igrice s prostitutko razburljivejše kot z ženo ali dekletom. A čeprav tovrstna zabava nikakor ni poceni, so moški za dekle pripravljeni plačati tudi več kot 128 funtov.

Spola se močno razlikujeta pri definiciji varanja. Medtem ko skoraj polovica Britancev meni, da v to kategorijo ne moremo dati vroče noči s prodajalko ljubezni, je kar tri četrine žensk menilo nasprotno, da je to tipičen primer varanja, ki ga partnerju nikoli ne bi oprostile.

Sicer pa tudi nekaj žensk poišče spolni odnos pri "profesionalcih": ena izmed 20 žensk je dejala, da je imela spolni odnos z moškim prodajalcem ljubezni, izmed tistih, ki tega še niso doživele, pa jih 15 odstotkov o tem sanjari.

A. P.