Beckham zasluži s svojimi oglasi več kot z nogometom. Foto: EPA
Beckham zasluži s svojimi oglasi več kot z nogometom. Foto: EPA
Sean Connery
Sean Connery se ima zaradi tablet viagra še vedno za pravega Jamesa Bonda. Foto: EPA

Nogometni zvezdnik David Beckham ter filmska igralca Sean Connery in Keanu Reeves so se nepričakovano znašli v 30-sekundnem reklamnem spotu za znano tabletko proti impotenci. Govor vseh treh je sinhroniziran v kitajščino, prav vsi pa hvalijo proizvod USA Selikon.

Zvezdnik Milana Beckham, ki se v spotu pojavi z nekdanjo članico britanske popskupine Spice Girls, svojo ženo Victorio, domnevno pravi: "Ali bi radi vedeli, kako ohranim dovolj moči za napore na nogometnem terenu? Kapsule USA Selikon mi zelo pomagajo. Obenem so tudi skrivno orožje, s katerim lahko zadovoljim tudi Victorio."

Še vedno pravi Bond - a le z viagro
Priljubljeni Škot Connery, ki ga kažejo v scenah iz slovitega filma Indiana Jones, v kitajskem jeziku s svojim raskavim glasom pravi: "Letos sem dopolnil 70 let. Vendar pa me je Barbara po zaslugi kapsul USA Selikon pohvalila, da sem po 25 letih še vedno pravi James Bond." Glas je zmontiran na posnetek pogovora s slavnim igralcem, ki ima sicer 78 let, njegovi ženi pa je ime Micheline. Keanu Reeves prav tako hvali tablete viagre, za katere pravi, da so presenetile njega in tudi "vsa njegova dekleta".

Nogometaši so priljubljeno reklamno blago
Prodajalec tablet je za kitajski časnik South China Morning Post, ki ga izdajajo v Hongkongu, dejal, da so kitajske oblasti že odobrile prikaz reklamnega oglasa po vsej deželi. To pa ni prvič, da so slavne osebe brez njihove vednosti izkoristili za reklamiranje kitajskih proizvodov, kjer je vsaka morebitna tožba, s katero bi preprečili predvajanje, bolj jalovo početje. Brazilska zvezdnika Ronaldinho in Ronaldo sta na podoben način reklamirala prodajo osebnih računalnikov in drugih proizvodov v Pekingu.

C. R.