Tudi javne hiše se v teh težkih časih borijo za preživetje. Foto: EPA
Tudi javne hiše se v teh težkih časih borijo za preživetje. Foto: EPA

Bobbi Davis, lastnica "prodajalne ljubezni" z imenom Shady Lady Ranch v bližini Los Angelesa, je priznala, da dokler je posel cvetel, ni razmišljala o tistih nekaj ženskih strankah, ki si zaželijo moško telo.

Ker pa je gospodarska kriza po žepu udarila tudi redne obiskovalce javnih hiš, ki so večinoma moški, se bordel želi posvetiti ženskim strankam, zato v mestu in okolici iščejo moške za najstarejšo obrt. Po podeželjskih okrožjih Nevade je namreč razpršenih 25 zakonitih bordelov, a v vseh delajo le ženske. Shady Lady pa ni edini, ki razmišlja, da bi najel prostitute. Lobist Združenja bordelov Nevade George Flint je razkril, da so se nanj s podobno idejo obrnili tudi drugi bordeli.

Zaradi krize pol manj strank
Gospodarska kriza je v Nevadi tako kot igralništvo prizadela tudi prostitucijo. Po ocenah Flinta so bordeli od začetka krize zaznamovali okoli 50-odstotni padec prometa. A Flint je glede prostitutov skeptičen. Kot je dejal, so v preteklih letih bordeli že ponujali moške, a niso poželi uspeha. Po njegovem mnenju poslovni model bordela, ki ponuja storitve ženskam, preprosto ne deluje. "Zapeljevanje ženske in zapeljevanje moškega v bordelskem okolju sta dve popolnoma različni stvari. Eno zahteva nekaj minut, drugo pa lahko več ur. S tem se ne bi dalo zaslužiti," meni Flint.

Bobbi Davis se kljub temu ne da. Zaveda se, da se ženske stranke občutno razlikujejo od moških, a namerava vsaj za začetek obdržati zdajšnjo ceno - 500 dolarjev za dve uri, 800 dolarjev za tri. "To bi se lahko spremenilo. Računamo, da bi lahko ženske zahtevale več časa, morda nekaj več romantike. V tem smislu pač niso take kot moški," je dejala.

Sicer pa namerava Davisova prostitute ponuditi tudi moškim strankam.