Robert bo v prvi filmski vlogi po sagi Somrak v posteljo spravil več lepotic. Foto: EPA
Robert bo v prvi filmski vlogi po sagi Somrak v posteljo spravil več lepotic. Foto: EPA

Pattinson bo namreč igral v filmski različici dela francoskega pisatelja Guya de Maupassanta Bel Ami (1885), v katerem bo upodobil mladega ambicioznega novinarja Georgesa Duroya, ki si pot navzgor utira med rjuhami predstavnic pariške visoke družbe.

Njegova prva filmska "trofeja" bo Madeleine, ki jo bo igrala prav Thurmanova. Vlogo so sicer najprej ponudili Nicole Kidman, a je ni mogla vriniti v svoj natrpani urnik.

Filmski navdušenci bodo Pattinsona videli v vročih prizorih tudi s Christino Ricci in Kristin Scott Thomas, ki se bosta v filmu predstavili kot Clotilde in Virginie. Bel Ami bo filmski prvenec gledališkega režiserja Declana Donnellana, zvezdniški zasedbi naj bi se pridružile še tri igralke.

"Strašljive" filmske vloge
23-letni Pattinson je pred kratkim priznal, da je delo izven franšize Somrak, v kateri igra vampirja Edwarda Cullena, "strašljivo": "Ponujajo mi vloge, o katerih prej ne bi niti sanjal, a to je hkrati strašljivo. Ni mi treba več hoditi na avdicije. A nočem igrati v filmu samo zato, da bi ga posneli. Veliko več se moram izpraševati. Pred Somrakom sem sprejel vsako vlogo, ki so mi jo ponudili, potem pa poskušal iztržiti najboljše. Zdaj pa pričakujejo, da bom filmu prinesel ne le ekonomsko vrednost, ampak tudi dober nastop," je potarnal.