Večino od 63.000 vstopnic za prvi napovedani koncert U2, ki bo 10. avgusta, so prodali na Hrvaškem, in sicer na svojih prodajnih točkah. Obiskovalcem iz sosednjih držav so namenili le 4.000 vstopnic. Foto: EPA
Večino od 63.000 vstopnic za prvi napovedani koncert U2, ki bo 10. avgusta, so prodali na Hrvaškem, in sicer na svojih prodajnih točkah. Obiskovalcem iz sosednjih držav so namenili le 4.000 vstopnic. Foto: EPA
V Španiji, kjer bodo U2 nastopili 30. junija, vlada tudi prava norija zaradi koncerta irske skupine. Ljudje so tako čakali v vrstah, da bi kupili karto ... Foto: EPA
Stadion Maksimir
Stadion Maksimir bo prizorišče dveh koncertov U2. Najcenejše karte za 10. avgust so bile 33 evrov, najdražje v VIP loži, pa 266 evrov.

Mnogi se še vedno, kljub zanikanju organizatorjev, sprašujejo, ali bo Madonna zaradi slabe prodaje kart sploh nastopila v Sloveniji. Na velik glasbeni spektakel pa se pripravljajo tudi naši sosedje, Hrvati, ki pa nimajo nikakršnih težav s prodajo kart za koncert svetovno znane skupine U2.

Karte prodane v 12 urah
Mnogi oboževalci irske skupine so bili silno razočarani, ker niso dobili kart za koncert 10. avgusta, a so jih organizatorji kmalu razveselili z novico, da bodo Irci v Zagrebu nastopili dvakrat. 63.000 vstopnic za prvi koncert so oboževalci razgrabili v slabih 12 urah. To je svojevrsten rekord, saj Hrvati ne pomnijo, da bi toliko kart v tako kratkem času prodali za nastop kakšnega drugega glasbenika ali skupine. Če bodo razprodali tudi dodatni koncert, ki bo potekal dan prej (o čemer niti najmanj ne dvomimo), bo to po pisanju Jutarnjega lista največje število obiskovalcev, ki je spremljalo neki glasbeni dogodek na Hrvaškem.

Številni rekordi na koncertu Ircev
Poleg (morebitnega) rekordnega števila obiskovalcev hrvaški časopis napoveduje tudi, da bo veliki spektakel na maksimirskem stadionu deležen še veliko drugih rekordov. Oba koncerta U2 naj bi namreč spremljalo rekordno število varnostnikov (vsaj 1.000) in neznano število policistov, gasilcev, zdravstvenih delavcev ...

Ob zabavi se prileže ... pivo
V vročih avgustovskih dnevih pa se bo poleg glasbe U2 zagotovo prodala in prilegla velika količina piva. Organizatorji so izračunali, da bo 126.000 obiskovalcev na dveh koncertih spilo najmanj 250.000 litrov piva. To so izračunali na podlagi dozdajšnjih poletnih koncertov, kjer je vsak obiskovalec povprečno popil dva litra tekočine iz hmelja.

Še zadnja priložnost ...
Za koncert 9. avgusta, bodo vstopnice dostopne na spletu, in sicer v petek 3. aprila od 6. ure naprej, druge pa na prodajnih točkah na Hrvaškem. Če karte še niste dobili, se jutri le postavite v vrsto na spletu, ali se zapeljite do hrvaške prestolnice, saj bo koncert irske skupine zagotovo veliki spektakel.

Spodaj lahko prisluhnete nekaterim glasbenim uspešnicam skupine U2, lahko pa tudi vidite, kakšno je vzdušje na koncertih svetovno znane glasbene skupine.

D. S.