Gianna Nannini se bo kmalu odpravila na glasbeno turnejo. Foto: Reuters
Gianna Nannini se bo kmalu odpravila na glasbeno turnejo. Foto: Reuters

Toskanska pevka, ki je svojo glasbeno kariero začela v skupini Flora, Fauna e Cemento, je prvi večji uspeh doživela leta 1979 z rockovsko ploščo California in skladbo America. Sledila je vrsta uspešnic, kot so Avventuriera, Profumo, Hey bionda, I maschi ...

Leta 1986 je izdala singel Bello e impossibile, ki je požel velik uspeh in ji prinesel več nagrad v Italiji, Nemčiji, Avstriji in Švici. Njen album kompilacij Maschi e Altri iz leta 1987 je bil prodan v več milijonih izvodov. Leta 2004 je izšel album Perle, ki je vseboval njene največje uspešnice v novi priredbi. Odmevna je bila tudi skladba Aria, ki jo je posnela z makedonskim pevcem Tošetom Proeskim.

Ustvarila je skoraj 20 studijskih albumov, lani je izdala album uspešnic Hitstory, pred kratkim pa je izdala nov singel Vita nuova, s katerim je najavila tudi prihajajočo turnejo po Italiji.

Mama pri 54 letih
Italijansko javnost je pevka, rojena v Sieni, šokirala leta 2010 s svojo nosečnostjo in prvorojenko, hčerko Penelope Jane Charlotte, v 54. letu starosti. Takrat je okrcala tudi italijanske medije, ki so imeli veliko povedati o njeni pozni nosečnosti, dejala je: "Nenadoma so vsi pozabili na načelo svobode in pravice posameznika, da počne, kar hoče, kadar hoče in s komer koli hoče."

Gianna je sicer že dolgo znana po tem, da se ne uklanja mnenju večine. Diplomirana filozofinja je pogosto sodelovala na različnih protivladnih protestih in zborovanjih organizacij za zaščito okolja, kot je na primer Greenpeace.