AC/DC so bili ustanovljeni leta 1973 v Sydneyju, Brian pa je njihov glavni pevec postal leta 1980. Foto: Reuters
AC/DC so bili ustanovljeni leta 1973 v Sydneyju, Brian pa je njihov glavni pevec postal leta 1980. Foto: Reuters

Zasedba je tako na turneji Rock or Bust koncertirala z zvezdnikom iz skupine Guns'n'Roses Axlom Rosom, lani pa so začeli pripravljati novo studijsko ploščo, kjer bo na vsaki izmed skladb material pokojnega kitarista Malcolma Younga.

Johnson je sprva svoje vnovično sodelovanje s skupino skrival, potem pa je ameriška skupina Terrorizer sporočila, da je pevca srečala na letališču, kjer jim je potrdil, da bo tudi sam del prihajajoče plošče, ter da je "sit zanikanja".

Tuji mediji zdaj poročajo, da pa to ne bo njegovo edino prihajajoče sodelovanje s skupino, temveč bi se jim lahko pridružil tudi na turneji, s katero bodo pospremili prihajajočo ploščo. "Imam vire, ki potrjujejo, da gre skupina AC/DC zagotovo spet na turnejo z Brianom," je razložil ameriški novinar. "Sicer oni tega še niso uradno potrdili, a moji viri so zanesljivi."

Prihajajoča plošča naj bi bila nekakšen poklon pokojnemu kitaristu. Pred izdajo petnajstega studijskega albuma z naslovom Black Ice naj bi namreč Angus in Malcolm Young za kratek čas skupaj živela in takrat pripravila ter posnela več sto najrazličnejših skladb. Angus naj bi zdaj za prihajajoči album naredil selekcijo in zaradi tega bo pokojni kitarist svoje mesto našel tudi tam.

Odkar se je umaknil, je Johnson že nekajkrat ob posebnih priložnostih stopil na oder z drugimi člani skupine in s tem oboževalcem že takrat dal upanje, da se morda kdaj tudi vrne.