V Križankah bo za dobre pol ure odstopil oder temačnemu dvojcu Amateur God. Foto: EPA
V Križankah bo za dobre pol ure odstopil oder temačnemu dvojcu Amateur God. Foto: EPA

Da to ne bo več, je poskrbela svetovna ikona šokrocka Marilyn Manson, ki bo 20. junija v ljubljanskih Križankah za dobre pol ure pred svojim koncertom odstopil oder temačnemu dvojcu Amateur God. Blaž Erzetič, ki igra elektronske inštrumente, in pevka Helena Gabrijelčič bosta na oder tokrat povabila še tretjega člana. Pridružil se jima bo Danijel Cotič, kitarist skupine Veto, ki bo s svojimi težkometalnimi rifi nadgradil njune popindustrialne skovanke.

Amateur God so v svojo diskografijio do zdaj vpisali tri studijske albume. Zasedba je v mednarodnem prostoru nase opozorila že s prvencem Near Life Experience, izdanim za ameriško založbo Wampus Multimedia, in bila poleg distribucije po vsem svetu v specializiranem tisku deležna kar nekaj pohvalnih kritik. Zadnji z naslovom Xenofeelia je bil izdan lani pri nemški založbi Black Rain. V začetku maja je bil njihov zadnji singel Last Winter pri isti založbi uvrščen na kompilacijsko ploščo A Compilation 2.

Člani skupine pravijo, da so zelo veseli povabila organizatorjev in ponujene priložnosti. Že dolgo so si želeli svojo glasbo preseliti iz klubskega prostora na prizorišče pred večtisočglavo množico. Zato so priredili nekaj svojih skladb v agresivnejšo preobleko s poudarjenimi ritmi in kitaro.