Glasbenik je v Omanu umrl 20. aprila lani. Foto: EPA
Glasbenik je v Omanu umrl 20. aprila lani. Foto: EPA

Fundacijo so poimenovali po njegovem pravem imenu, in sicer Tim Bergling Foundation, od 20. aprila 2019 pa se bo osredotočala na pomoč tistim, ki se spoprijemajo s težavami z duševnim zdravjem, skrbela pa bo tudi za preventivo v povezavi s samomori.

"Tim si je želel ustvariti neko razliko. Fundacija, poimenovana po njem, je naš način počastitve njegovega spomina in tega, da bomo še naprej delovali v njegovem duhu," so družinski člani pojasnili v izjavi.

Pozneje si želijo delo fundacije razširiti še na iniciativo za podnebne spremembe, zaščito ogroženih živalskih vrst in zaščito narave, še poroča People.

Koncertirati nehal zaradi zdravstvenih težav

28-letni švedski didžej je lani umrl v Omanu, in sicer dve leti po tem, ko se je zaradi zdravstvenih težav poslovil od koncertiranja. Zdravstvene težave je imel že več let, med njimi pa je bil tudi akutni pankreatitis, ki ga je povzročilo uživanje alkoholnih pijač.

"Naš ljubljeni Tim je bil iskalec, krhka umetniška duša, ki je iskala odgovore na eksistencialna vprašanja. Perfekcionist, ki je potoval in garal s hitrostjo, ki je privedla do velikanskega stresa. Ko je končal turneje, je želel v življenju najti ravnovesje in srečo, da bi lahko počel tisto, kar je imel najraje – se ukvarjal z glasbo. Resnično se je bojeval s premišljevanjem o pomenu življenja in sreče. Ni več mogel naprej," so po njegovi smrti zapisali družinski člani in dodali, da je želel najti mir ter da ni bil ustvarjen za poslovno mašinerijo, v kateri se je znašel, saj je bil izredno občutljiv.

Glasbenik je v svoji karieri sodeloval s številnimi glasbeniki, med drugim z Madonno in s skupino Coldplay. Med svetovne glasbene zvezde se je izstrelil z uspešnico Levels, med njegovimi najbolj znanimi skladbami so še Wake Me Up, Hey Brother in Waiting For Love.