Backstreet Boys se na novo svetovno turnejo odpravljajo kot kvartet, ki ga sestavljajo Howie Dorough, Brian Littrell, A. J. McLean in Nick Carter. Foto: EPA
Backstreet Boys se na novo svetovno turnejo odpravljajo kot kvartet, ki ga sestavljajo Howie Dorough, Brian Littrell, A. J. McLean in Nick Carter. Foto: EPA
Backstreet Boys
Skupina Backstreet Boys je dejavna že več kot 15 let. Leta 2006 jih je zapustil Kevin Richardson, ki pa menda ne izključuje možnosti vrnitve.

Verjetno najbolj priljubljena in najbolje prodajana fantovska skupina vseh časov, Backstreet Boys, je na svoji spletni strani in v svojem blogu objavila, da konec leta v okviru svetovne turneje This Is Us prihajajo tudi v zagrebško Areno.

V Areni ne vejo nič, a datum je še prost
Čeprav bi priljubljena nekdaj peterica, danes pa četverica - skupino je leta 2006 zapustil Kevin Richardson -, znana po uspešnicah, kot so I Want It That Way, Larger Than Life in Show Me the Meaning of Being Lonely, najverjetneje brez težav napolnila Areno, odgovornih o tem (še) nihče ni obvestil, tako da na domnevnem prizorišču o tem, da naj bi se 27. novembra tam zgodil koncert, ne vedo nič. Za ta datum pa na srečo še nimajo predvidenih drugih dogodkov, poroča Jutarnji list.

"Za ta datum nimamo nič potrjenega niti rezerviranega, nihče od uradnih organizatorjev še ni stopil v stik z nami. Ne vemo niti, kdo je organizator. Seveda ne bi imeli nič proti njihovemu koncertu, ta datum je prost in takoj, ko nas nekdo obvesti in pošlje povpraševanje, bomo lahko govorili o nastopu skupine Backstreet Boys," je za omenjeni časnik povedala pomočnica direktorja Arene za marketing in prodajo, Ines Švigir.

Koncerti po vsej Evropi
Sicer bodo v primeru dejanskega nastopa Backstreet Boys prvi predstavniki fantovskih skupin (med najuspešnejše so se uvrščale še New Kids On The Block, Take That, 'N Sync ...), ki bodo nastopili na Hrvaškem. Po objavljenih datumih na njihovi spletni strani se evropski del turneje This Is Us začenja 30. oktobra v Lizboni, v Zagrebu naj bi nastopili po Berlinu, Milanu in Slovaški, že naslednji dan pa nadaljevali v Bukarešti.

Blizu nas Howieja, Briana, A. J.-ja in Nicka lahko ujamete še 18. novembra v Münchnu.

Spodaj si oglejte nekaj videospotov fantovskih skupin, ki so najbolj zaznamovale zgodovino popglasbe. Dodajamo pa še slovenske predstavnike Game Over v sodelovanju z dekliško skupino BBT in Napoleon.