Adam in Theo gradita na dovršenem slogu in vizualni podobi, ki nadgrajuje njuno glasbo. Foto:
Adam in Theo gradita na dovršenem slogu in vizualni podobi, ki nadgrajuje njuno glasbo. Foto:
Hurts so uporabniki NME-ja izglasovali za najboljšega izvajalca na Glastonburyju - pri tem sta fanta premagala taka velika imena kot Beyonce, U2 in Coldplay. Foto: EPA

Adam Anderson in Theo Hutchcraft, ki sta se letos s svojim prvencem Happiness kot meteor zavihtela med največje, sta med drugim premagala My Chemical Romance, Pulp, Kasabian in Muse.

Skupino, ki sta jo danes stilsko dovršena fanta ustanovila, ko sta bila še na socialni podpori, so uporabniki spletne strani nme.com izglasovali tudi za najboljšega izvajalca na letošnjem Glastonburyju, poleg tega pa sta pred meseci pobrala še NME-jevo nagrado za najboljšega novega izvajalca.

Kaiser Chiefs za petami
Uporabnikom so predložili seznam skupin in jih prosili, naj z ocenami do 10 ocenijo posamezne izvajalce.
Hurts so prejeli povprečje 8.93, 0.2 več od najbližjih tekmecev Kaiser Chiefs. Ameriški povratniki The Killers so pristali na tretjem mestu, sledijo pa jim Muse, Brandon Flowers in My Chemical Romance.

Hurts se trenutno pripravljajo na svojo oktobrsko evropsko turnejo, na kateri se bodo nam najbliže ustavili v Zagrebu 23. oktobra.

Pomanjkanje depresije
Do sedaj so prodali okoli 750.000 primerkov Happinessa; album je postregel z uspešnicami Wonderful Life, Better Than Love, Stay in Illuminated.
Dvojec že razmišlja o drugem albumu, a pravi, da jima gre pisanje pesmi tokrat malce teže od rok: "Spet morava pasti v depresijo! In to se ne zgodi, ko tekaš naokoli po festivalih. Morava si izmisliti neke vrste katastrofo, da se bova spet počutila nesrečno."

MMC-jev intervju s Hurts si boste lahko prebrali na teh straneh v naslednjih tednih.