Pevec nam je na koncertu I B T Z povedal, da so bili njegovi najljubši punkovski bendi Pankrti, Otroci socializma in Ljubljanski psi. Foto: MMC RTV SLO
Pevec nam je na koncertu I B T Z povedal, da so bili njegovi najljubši punkovski bendi Pankrti, Otroci socializma in Ljubljanski psi. Foto: MMC RTV SLO

Beograd, Bled in Osijek so po mnenju pevca zasedbe Plavi orkestar mesta, ki so po energiji in vzdušju na koncertih najbolj presegla pričakovanja članov skupine. Dodaja pa, da po vrnitvi na odre ne more govoriti o slabih koncertih, saj jih ni bilo.

Za "Plavci" je uspešna vrnitev na glasbene odre. Letos so imeli nastope v vseh večjih mestih na Balkanu: v Ljubljani, Beogradu in Zagrebu. "V Beogradu smo imeli največji koncert - 20.000 ljudi v Areni. V Zagrebu 15.000, v Ljubljani dve polni Hali Tivoli, v Budvi 15.000. Lahko rečem, da je imel Plavi orkestar največjo turnejo, od kar obstaja," se je spominjal Lošić.

Nelogična pot - prava pot?
Pri tem je dodal, da so ubrali precej nelogično pot: "Najprej smo imel turnejo, zdaj pa končujemo snemanje plošče," je razložil pevec. Skupino le še nekaj tednov loči od izdaje novega albuma (ta naj bi na prodajne police prišel februarja). "Nova plošča je v bistvu mali resničnostni šov. Všeč mi je, da je tako. Pojavila se je nova kreativnost. Pojavilo se je življenje na družabnih omrežjih, ki zamenjuje resnično življenje. Verjamem, da bo v dneh, ki prihajajo, Plavi orkestar ena mala resničnostna serija," je dejal Lošić.

Skupaj s preostalimi člani skupine Sašo Zalepuginom, Admirom Ćeremido - Ćerom in Samirjem Ćeremido načrtujejo koncerte v mestih, kjer že dolgo niso bili. Med njimi je Lošić omenil Sarajevo, Novi Sad, Niš, Koper in Split.
Saša zaživel zdravo
Pred novimi izzivi pa je pevec zbiral moči v Italiji: "Po dolgem času sem naredil nekaj za svoje zdravje. Smučal sem, zjutraj sem jedel sadje, zvečer nisem jedel rdečega mesa. Zadovoljen sem, da sem spet sem zbral novo energijo."