Prodal je že besedilo za pesem American Pie. Foto: AP
Prodal je že besedilo za pesem American Pie. Foto: AP

Don McLean se je odločil, da bo s pomočjo dražbene hiše Julien's Auctions prodal bogat nabor osebnih predmetov. "Odločil sem se, da veliko stvari izpustim iz svojih rok," je dejal 76-letni pevec, ki bo na dražbi ponudil tudi 25 kitar, nakit, oblačila, ki jih je nosil na odru, in starinske ure.

Del besedila. Foto: Reuters
Del besedila. Foto: Reuters

Del njegove zakladnice je tudi originalno, na roko napisano besedilo pesmi Vincent, ki je izšla leta 1971. To je posvetil nizozemskemu slikarju Vincentu van Goghu – na zelen papir ga je s svinčnikom zapisal, medtem ko je gledal njegovo sliko Zvezdna noč.

Ocenili so, da je vrednost besedila, ki je bilo del albuma American Pie, kar milijon ameriških dolarjev (1,01 milijona evrov). Pod dražbeno kladivce bo šlo med 11. in 13. novembrom v New Yorku, dražba bo sicer potekala tako v živo kot tudi prek spleta. Del zbranega denarja bo namenjen fundaciji Dona McLeana, ki med drugim pomaga študentom v stiski in brezdomcem.

Od pesmi Vincent naj bi bila najbolj znana skladba ameriškega tekstopisca le še skladba American Pie. Njeno besedilo so leta 2015 prodali za kar 1,2 milijona ameriških dolarjev (okoli 1,21 milijona evrov).