Gotye je dejal, da bo morda posnel nadaljevanje pesmi Somebody That I Use To Know, v kateri bo predstavil žensko plat zgodbe. Foto: EPA
Gotye je dejal, da bo morda posnel nadaljevanje pesmi Somebody That I Use To Know, v kateri bo predstavil žensko plat zgodbe. Foto: EPA

Čeprav z omenjeno pesmijo ni pričakoval tako velikega uspeha, verjame, da je to posledica trdega desetletnega dela. "Kar se dogaja po svetu, je nepričakovano, ampak je tudi korak naprej," je komentiral za Reuters.

31-letni pevec je bil sicer rojen v Belgiji kot Wouter "Wally" De Backer, vendar se je pozneje z družino preselil v Avstralijo. Svojo glasbeno kariero je začel leta 2001 in od takrat ustvaril tri albume.

Vse do velikega uspeha pesmi Somebody I Used To Know Evropa zanj sploh ni slišala, zato se številni sprašujejo, ali bo njegov uspeh le muha enodnevnica. Gotye se s tem ne obremenjuje in si želi le nadaljevati v tej smeri - želi razviti slog, ki ga je dosegel s slavno pesmijo, ter s tem ustvariti neki unikaten zvok, po katerem ga bodo ljudje poznali.

Ženski vokal v pesmi, ki je osvojila številne vrhove glasbenih lestvic, pripada pevki Kimbri Johnson z Nove Zelandije. Besedilo, ki ga duet prepeva, pa govori o koncu ljubezenske zveze. Gotye je pojasnil, da je z besedilom želel predstaviti različna čustva, ki lahko nekoga prevzemajo ob bolečem koncu zveze.

Zaradi velikega uspeha pesmi so se pojavile tudi njene številne različice. Najprej jo je pet članov kanadske zasedbe Walk off the Earth istočasno zaigralo na eno kitaro, nato so jo didžeji v različni predelavah začeli vrteti na zabavah, pojavila pa se je tudi v znameniti ameriški glasbeni seriji Glee. "Čudno je, saj je zunaj mojega nadzora," je dogajanje opisal Gotye in dodal, da je on le začetek, saj je pesem izdal, zdaj pa se širi v vse smeri.

Spodaj lahko prisluhnete omenjenim priredbam.