Bruce Springsteen je kot dobro vino - z leti samo še boljši. Foto: EPA
Bruce Springsteen je kot dobro vino - z leti samo še boljši. Foto: EPA
Nastopil bo s svojim E-Street Bandom. Foto: EPA

Veliki "The Boss" bo namreč najbliže nam koncertiral 23. julija na stadionu Friuli v Vidmu, lahko pa se tudi odpravite malce dlje v soseščino - 5. julija bo igral na Dunaju, 19. julija pa na olimpijskem stadionu v Rimu.

Na vseh koncertih ga bo spremljal njegov legendarni The E-Street Band, v katerem igra tudi Springsteenova soproga Patti Scialfa.

Uspeh za uspehom
Malo je stvari, ki jih skoraj 60-letni Springsteen v svoji dolgoletni karieri ni dosegel: je avtor najbolj prodajanih albumov vseh časov (le na Born in the USA je bilo sedem singlov uspešnic), koncerte je imel na razprodanih stadionih, za svojo glasbo je dobil kup grammyjev in oskarja (za Streets of Philadephia iz filma Philadelphia), igral je med polčasom Superbowla, revija Rolling Stone ga je imenovala za največjo ikono ameriške glasbe, medtem ko ga je revija Time lani uvrstila na svoj seznam 100 najvplivnejših ljudi.

Ameriški kot jabolčna pita
V svoji več kot 30-letni karieri je posnel toliko klasik, da jih je težko vse našteti. Born to Run je postala neuradna himna njegovega rodnega New Jerseyja. Born in the USA je himna vseh ameriških delavcev, s katerimi se je Bruce vedno - tudi ob vseh milijonih na računu - znal poistovetiti. Streets of Philadelphia je morda ena najlepših pesmi vseh časov. Slabih ocen njegovi albumi tako rekoč ne dobivajo, (eksperimentalnih) brc v temo ni.

Po lanskem fantastičnem koncertu v Milanu se na naše veliko veselje spet vrača v "popolni postavi" - s stratocasterjem v roki in svojim enkratnim The E-Street Bandom, kot so zapisali na strani koncerti.net.

Tokrat predstavlja svoj zadnji album, Working on a Dream, a prav gotovo ne bodo manjkale niti stare uspešnice.

K. S.