Jay-Z bo le eden izmed glasbenikov, ki bodo prepevali na čast novemu ameriškemu predsedniku Baracku Obami. Foto: EPA
Jay-Z bo le eden izmed glasbenikov, ki bodo prepevali na čast novemu ameriškemu predsedniku Baracku Obami. Foto: EPA

"Koncert na predvečer spremembe" (Concert on the Eve of Change) bo potekal v Washingtonu, D.C., poleg priljubljenega Jay-Z-ja pa bosta nastopila še Mary J. Blige in P. Diddy, s katerima je bil vključen v kampanjo, v okviru katere so pozivali ameriške volivce, naj gredo na volitve in volijo za demokratskega kandidata. Obama se prireditve baje ne bo udeležil.

Svoj koncert pa bo pripravil še en Obamov podpornik Bruce Springsteen, ki bo prav tako nastopil 19. tega meseca, in sicer pred stavbo Lincoln Memorial. Koncert bo brezplačen.

V ospredju tudi dobrodelna nota
Obamovo inavguracijo bodo izkoristili tudi pri nevladni in neprofitni mladinski organizaciji Declare Yourself, katere aktivisti bodo pripravili dobrodelen koncert, ki ga bo vodila znana hollywoodska igralka Jessica Alba. Na odru bo nastopila zasedba Maroon 5, glasbo pa bo vrtela tudi didžejka Samantha Ronson, znana predvsem kot boljša (ali slabša) polovica Lindsay Lohan. Vstopnica bo stala 250 dolarjev, organizator pa obljublja še nekaj posebnih glasbenih gostov.

To pa še ni vse, saj naj bi v istem času v Washingtonu potekalo še nekaj zabav, na katerih bodo med drugimi prepevali George Clinton, Chaka Khan, Aretha Franklin, Sam Moore, Sting in Elvis Costello.

J. R.