Café Noisette sestavljajo pevka, režiserka in slikarka Kaya Tokuhisa, klaviaturist in glasbeni producent Rok Lopatič in harmonikar Žiga Vehovec.

Kaya Tokuhisa, foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Kaya Tokuhisa, foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Zamisel za tovrstno zasedbo se je kalila pri Kayi in Roku, ki sta sodelovala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Kaya kot študentka, Rok kot korepetitor. Njun repertoar je takrat zajemal predvsem priredbe francoskih šansonov za glas in klavir. Leta 2018 se jima je pridružil še Žiga s harmoniko in od takrat naprej nastopajo kot trio. Omenjenega leta so se prvič predstavili občinstvu, in sicer na festivalu Poleti v NUK.

Glasbena ponudba zasedbe Café Noisette danes zajema priredbe šansonov največjih interpretov, kot so Édith Piaf, Juliette Gréco in Fabrizio de André. Izvajajo tudi šansone Franeta Milčinskega - Ježka, poleg tega pa njihov repertoar sestavljajo avtorske skladbe, ki jih snuje in ustvarja Barbara Kobal.

V Prvi vrsti so predstavili tri njene šansone: Somrak, Vrtiljak in Čarovnija, repertoar pa so zaokrožili še s priredbama šansonov Padam Padam in Hymne à l'amour, ki ju je v izvirniku pela Édit Piaf.

Cafe Noisette