67-letnik še ni rekel zadnje besede. Foto: EPA
67-letnik še ni rekel zadnje besede. Foto: EPA

Skladbo na platformi YouTube krasi fotografija prvotne zasedbe skupine Van Halen. V njej se nekdanji pevec legendarne rokovske zasedbe spominja najlepših in najbolj divjih trenutkov s prijatelji. 67-letnik v besedilu pesmi opeva tudi turbulentno rokersko življenje: "Smejali smo se in jokali, z balkona smo vrgli televizor. Ta spomin mi pomeni tako veliko." Pozneje v skladbi nadaljuje: "Se spomnite, ko ste mi hlače z zaponko zapeli za namizni prt? Da je bila noč popolna, so nas še nagnali iz restavracije."

Skladba je nastala že leta 2007 v sklopu akustičnih seans s kitaristom Johnom Loweryjem, bolj znanim pod psevdonimom John 5. Takrat je ob pomoči bobnarja Gregga Bissonetta in klaviaturista Bretta Tuggla nastalo dovolj skladb za album. "Z Davom imava okoli 12 ali 13 skladb, ki lahko izidejo v prihodnosti. Vse so akustične. Davidovi vokali pri teh pesmih so izjemni," je povedal Lowery.

Nekatere izmed pesmi s skupnih srečanj je Roth že izdal, med njimi Somewhere Over The Rainbow Bar and Grill (2020) in Giddy-Up (2021). Nobena izmed skupnih skladb Loweryja ni tako navdušila, kakor pred kratkim izdana Nothing Could Have Stopped Us Back Then Anyway: "Kot oboževalcu skupine Van Halen in Davida Leeja Rotha mi je skladba neverjetna. Dave poje o skupini in njihovih dogodivščinah. Res je nekaj posebnega."