Pripravljeni so, da osvojijo Evropo. Foto: EPA
Pripravljeni so, da osvojijo Evropo. Foto: EPA

Oboževalci dobrega starega "glam metala" bodo lahko na enem koncertu uživali v uspešnicah, kot so Live Wire, Dr. Feelgood in Girls Girls Girls na eni, in Pour Some Sugar On Me, Hysteria in Rock Of Ages na drugi strani. Legendarni skupini Def Leppard in Mötley Crüe se namreč po ameriški odpravljata še na svetovno turnejo.

Najbližje Sloveniji bosta zasedbi tresli odre v Budimpešti, Milanu in Münchnu. Skupini sta na ameriški turneji prodali zavidljivih 1,3 milijonov vstopnic s še enimi "glam" gosti Poison in rock legendo Joan Jett.

Kjer se je pot začela pred 45 leti

"Končno smo ponovno na poti, v ZDA smo imeli res uspešno poletje. Srečni smo, da se odpravljamo na stadionsko turnejo po svetovnih mestih, še posebej pa se veselimo prvega evropskega koncerta v Sheffieldu, kjer se je pred 45 leti vse začelo," je povedal član zasedbe Def Leppard, Joe Elliott. Člani skupine Mötley Crüe so v zapisu dodali, da so izjemno uživali v ameriški turneji in da komaj čakajo na nove dogodivščine. "Oboževalci v Latinski Ameriki in Evropi, pripravite se! Prihajamo!"