Pevka je nazadnje album izdala leta 2006. Na novem albumu Thank You najdemo pričakovano mešanico soula, gospela in popa. Foto: Twitter Diana Ross
Pevka je nazadnje album izdala leta 2006. Na novem albumu Thank You najdemo pričakovano mešanico soula, gospela in popa. Foto: Twitter Diana Ross

77-letna pevka, ki je zaslovela v 60. letih prejšnjega stoletja kot pevka izjemno uspešne ženske skupine The Supremes, je posnela videospot za novo pesem All Is Well.

Gre za njen prvi videospot po več kot desetletju, režirala ga je Amanda Demme v sodelovanju s pevkinima sinovoma Evanom Rossom in Rossom Naessom, je pisala italijanska tiskovna agencija Ansa.

"Otroka sta mi vlila samozavest in spodbudo, da sem posnela ta video. Potem ko sem skoraj dve leti preživela brez nastopov in pred kamero, sta me podprla pri tem, da sem se vrnila med ljudi," je v sredo izjavila glasbenica.

Čas za ustvarjanje je našla med pandemijo, ko je veliko časa preživela doma. Nove skladbe je tako posnela v domačem studiu. "Preteklo leto sem snemala novo glasbo, ki je odraz veselja in ljubezni, ki jo čutim vsak dan. To je album, ki časti življenje in je namenjen vsem vam," je dejala Diana Ross.

Dodala je, da je ob njegovem nastajanju začutila, da bi rada ustvarila pomenljiv album, na katerem se bo soočila z vsem, kar se dogaja: "Skozi moč glasbe ustvarjamo novo vrsto dialoga, ki podpira naše izbire in odločitve."

Izid svojega 25. albuma je Diana Ross že napovedala z naslovno skladbo Thank You, ki nakazuje, da celoten studijski izdelek povezuje tema hvaležnosti. Z novega albuma je sicer zaokrožil tudi singel I Still Believe - pesem o ljubezni, upanju in pozitivnosti. Poleg refleksivnih pesmi album vsebuje tudi optimistične melodije, med njimi je pesem If the World Just Danced, ki bo spremljal video plesočih oboževalcev z vsega sveta.

Diana Ross je soavtorica vseh 13 skladb na plošči, pri njihovem nastanku pa so sodelovali še Jimmy Napes, Tayla Parx, Mike "Spike" Stent in Amy Wage.