50 Cent je vrgel rokavico za las manj slavnemu kolegu - a to ne pomeni, da je njegova zmaga zagotovljena. Foto: Reuters
50 Cent je vrgel rokavico za las manj slavnemu kolegu - a to ne pomeni, da je njegova zmaga zagotovljena. Foto: Reuters
Kanye West
Kanye je datum svoje 'mature' dolgo prestavljal, na koncu pa je, kakšno naključje, izbral isti dan kot 50 Cent. Foto: EPA

50 Cent je zagrozil/obljubil, da bo, če se bo njegov novi album na dan izida prodajal slabše od Westovega, nehal izdajati samostojne projekte. Raperja svoja ploščka na police trgovin namreč pošiljata hkrati, 11. septembra. "Pisal bom pesmi in sodeloval z drugimi raperji, samostojnih albumov pa ne bom več izdajal," je povedal za spletno stran SOHH.com.

Če ti ne morejo koristiti, jih uniči ...
Ob tej izjavi je morda nenavaden podatek, da sta 50 Cent in Kanye še nedavno prav složno sodelovala - po 50 Centovih besedah sta skušala najti "novo smer zame, ki pa mi ni bila pisana na kožo". Morebitni posnetki, ki so takrat nastali, tako ne bodo del njegovega novega albuma.

Zaenkrat 1:0 za 50 Centa
50 Centova ošabnost vendarle ni povsem neutemeljena: njegov prejšnji album, The Massacre, je bil najbolje prodajan album leta 2005; samo v prvem tednu ga je v ZDA kupilo 1,14 milijona ljudi. Istega leta je izšel Kanyev album Late Registration (v prvem tednu so prodali 860 tisoč kopij) - a od takrat se je razkorak med njima zmanjšal. Kanye brez lažne skromnosti svoj Graduation napoveduje kot najboljši album na svetovni sceni hiphopa.