Na vrhu krogle so zasijali bobni. Foto: EBU/Andres Putting
Na vrhu krogle so zasijali bobni. Foto: EBU/Andres Putting

LPS, predstavniki Slovenije na letošnji Evroviziji, so uspešno že premagali enega izmed evrovizijskih izzivov v Torinu – uspešno so opravili prvo vajo. "Do zdaj je bila izkušnja odlična, vsi se že veselimo prve vaje," so za organizatorje povedali, preden so se odpravili odigrat svojo skladbo. Po velikem odru Arene PalaOlimpico v Torinu se je tako prvič razlegel zvok pesmi Disko, ki je zmagala na letošnji Emi. Oblečeni v oprave, ki spominjajo na modo 60. let prejšnjega stoletja, so Last Pizza Slice postregli z retro funk diskom.

Med prvo vajo gre za spoznavanje odra. Foto: EBU/Andres Putting
Med prvo vajo gre za spoznavanje odra. Foto: EBU/Andres Putting

Veliko pozornosti je pritegnila predvsem ogromna diskokrogla, ki je popestrila nastop kvinteta, okoli nje pa naj bi se vrtelo celotno dogajanje. Za bobne se je celo zdelo, da počivajo na vrhu svetlečega se predmeta. Ta naj bi bil po poročanju uradne spletne strani Evrovizije, ki lahko edina spremlja, kaj se dogaja v živo na prizorišču, visok za okoli dva avtomobila fiat 500. Tako se trenutno uvršča med največje pripomočke, ki so jih nastopajoči letos uporabili na odru. "Dobro je videti, dobro zveni," so dejali po uspešno končanem podvigu.

Pred navdušenimi Slovenci so se na evrovizijskem odru preizkusili predstavniki Albanije, Latvije, Litve in Švice, po slovenski zasedbi pa še glasbeniki iz Ukrajine, Bolgarije, Nizozemske in Moldavije. Tekmovalcem je za prvo vajo, kar vključuje predvsem spoznavanje odra in usklajevanje nastopa s kamerami, bilo namenjenih pol ure, na drugi vaji, ki se bo začela 4. maja, pa jim bo na voljo 10 minut manj.

It’s time to go dancing with @Last Pizza Slice? ??? #Eurovision #Eurovision2022 #eurovisiontiktok

V Torino so se odpravili včeraj

Imeli so 30 minut. Foto: EBU/Andres Putting
Imeli so 30 minut. Foto: EBU/Andres Putting

Na prizorišče letošnjega glasbenega tekmovanja so se odpravili včeraj, prispeli naj bi po približno 11 urah avtobusne vožnje. "Mi se Evrovizije zelo veselimo, upam, da nas boste spremljali," je za RTV Slovenija na parkirišču na Dolgem mostu pred odhodom povedal Gašper iz LPS-ja, člani skupine pa naj bi se že zelo veselili nastopa pred tako številnim občinstvom. "Dali bomo vse od sebe, upali na čim boljšo uvrstitev, zagotovo pa bomo imeli na to izkušnjo lepe spomine," so še zagotovili, preden so zapustili domovino.

LPS bodo s pesmijo Disko Evropo poskusili prepričati v prvem polfinalu 10. maja kot peti po vrsti. Za deset vstopnic za finale se bodo v prvem polfinalu, v katerem bodo svoje glasove lahko oddali tudi slovenski gledalci in žirija, poleg LPS-a potegovali še predstavniki Albanije, Latvije, Litve, Švice, Ukrajine, Bolgarije, Nizozemske, Moldavije, Portugalske, Hrvaške, Danske, Avstrije, Islandije, Grčije, Norveške in Armenije.

V drugem predizboru dva dni pozneje se bodo za evrovizijski finale potegovali Finska, Izrael, Srbija, Azerbajdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Avstralija, Ciper, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Romunija, Poljska, Črna gora, Belgija, Švedska in Češka. Finale bo 14. maja.

Člani skupine LPS opravili prvo tonsko vajo v Torinu