Presenečeni, a srečni. Foto: MMC RTV SLO
Presenečeni, a srečni. Foto: MMC RTV SLO
Patrik Greblo za MMC
Aljaž Farasin iz Eroike za MMC

Pop-operni trio je promocijo svojega prvenca Eroika imel oktobra lani, sedaj pa se že prirpavljajo na nove izzive. "Imamo veliko projektov. Eden izmed teh je snemanje nove plošče, razni koncerti po Sloveniji z orkestrom, tako da je načrtov zelo veliko," je dejal Aljaž Farasin, eden izmed trojice v Eroiki.

Azija si želi Eroike
Fantje trenutno ne nastopajo, saj delajo na dveh albumih, je povedal producent Patrik Greblo "Marca in aprila Eroika pavzira zaradi obveznosti do nekaterih tujih tržišč, kajti še letos načrtujemo izzid zgoščenke v tujem jeziku za tujino, predvsem za azijsko tržišče, od koder prihaja veliko povpraševanja po plošči Eroike."

V iskanju zgodovine
Greblo je še dodal, da bo za slovenski trg drugi studijski album izšel septembra. Za razliko od prvega pa bodo na njem tudi avtorske skladbe. "Seveda bodo večji del predstavljale nove priredbe zanimivih skladb, ki jih je zgodovina prezrla. Bodo pa tudi nove avtorske skladbe, ki bodo Eroiko verjetno popeljale v drugačne vode, ampak vedno v njihovem znanem in uspešnem slogu," je dejal Greblo.



Evrovizija jih ne zanima
S svojim slogom pa fantje ne nameravajo tekmovati na festivalih, je povedal Farasin, čeprav ideja o nastopu le ni bila tako daleč. Pogovor je tekel o nastopu na Emi. "Razmišljali smo in se tudi pogovarjali, toda mi se v tej zvrsti kot tekmovalci ne vidimo."

Nejc Gole
Patrik Greblo za MMC
Aljaž Farasin iz Eroike za MMC