Esad Babačič bo vrata Hotela Romantika prvič odprl 5. oktobra. Foto: MMC RTV SLO/Katarina Rožanc
Esad Babačič bo vrata Hotela Romantika prvič odprl 5. oktobra. Foto: MMC RTV SLO/Katarina Rožanc

"Glasbeno-pogovorna oddaja je namenjena najširšemu poslušalstvu, ki razume multikulturno specifiko življenjskega prostora in potrebo po kakovostnem sobivanju vseh državljanov Slovenije," sporočajo iz radijskega uredništva.

Oddaja bo na RA SLO 1 prvič na sporedu 5. oktobra, nato pa vsako sredo med 21.00 in 22.00, "receptor" v Hotelu Romantika pa bo Esad Babačić, ki obljublja veliko poezije, dobre glasbe ter zanimive goste iz domovine in sveta.

Dolga in bogata kariera
Babačić je sicer dolga leta ustvarjal kot novinar na nacionalni televiziji - gledalci so si ga zapomnili po prispevkih za Tednik in njegovi rubriki Šport in čas v oddaji Tistega lepega popoldneva, pet let je vodil projekt družbene odgovornosti Verjemi v svoj koš, v okviru katerega je obnovil dvaindvajset košarkarskih igrišč po vsej Sloveniji, napisal je tudi biografijo svetovnega boksarskega prvaka Dejana Zavca z naslovom Trdobojec.

Kot pisatelj in pevec skupine Via Ofenziva je pogosto gostoval na radiu, njegova skrita želja pa je bila lastna oddaja na radijskih valovih, ki se mu je zdaj uresničila.