Snoop Dogg bo prišel v polni zasedbi. Foto: EPA
Snoop Dogg bo prišel v polni zasedbi. Foto: EPA
Beastie Boys
Ali bodo Beastie Boys prišli v Rock and Roll Hall Of Fame? Foto: Reuters
Basement Jaxx
Basement Jaxx bodo zagotovo pripravili kakšno presenečenje.
Robert Plant
Robert Plant bo odprl dogajanja na glavnem odru. Foto: EPA

EXIT je največji poletni festival v jugovzhodni Evropi, poteka pa na Petrovaradinski trdnjavi v srbskem mestu Novi Sad.
Med 12. in 15. julijem bo trdnjava postala zbirališče mlade evropske prihodnosti.

Glavni razlog, da romanje v Vojvodino postaja kultno tudi po vsej Evropi in zunaj nje, je bogato glasbeno dogajanje. Na koncertne odre prihajajo številne svetovne zvezde in tako bo tudi letos.

Najvidnejši izvajalci na glavnem odru bodo:

Snoop Dogg
Ameriški raper, producent in igralec Snoop Dogg bo na glavnem festivalskem odru nastopil v soboto, 14. julija, kar je potrjeno tudi na njegovi spletni strani. Prišel bo v polni zasedbi, na odru bomo videli spremljevalne pevce, kitare, trobente, bobne in klaviature.

Beastie Boys
Beastie Boys, legendarni trio iz New Yorka, bo na festivalu Exit 07 nastopil na glavnem odru v petek, 13. julija. Februarja so koncertirali na festivalu Good Vibrations v Sydneyju. Junija jih čaka sedem koncertov po Evropi. Michael Diamond, Adam Yauch in Adam Horovitz med premori turneje snemajo tudi nov album, o katerem sicer ne govorijo veliko. Letos mineva 25 let od izida njihovega prvega maksisingla, zato se lahko zgodi, da bodo prihodnje leto uvrščeni v legendarno institucijo Rock and Roll Hall Of Fame.

Lauryn Hill
Kraljica hiphopa in soula Lauryn Hill, ki je kar trikrat dobila nagrado za najbolj prodajani album na svetu, se bo na festivalu Exit 07 predstavila 14. julija. O osemkratni dobitnici grammyjev zadnje čase ni bilo prav veliko slišati. Gospodična se je za dlje časa umaknila iz javnosti, vendar ni lenarila. V začetku leta je kot gostja sodelovala pri novem albumu Joss Stone, marca pa se je z matično skupino Fugees zaprla v studio. Dobitnica številnih nagrad za aktivizem je decembra 2003 šokirala občinstvo na božičnem koncertu v Vatikanu, ko je pred 7.000 ljudmi govorila o fantku, ki so ga v ZDA zlorabljali katoliški duhovniki, Katoliška cerkev pa je hotela primer zamolčati.

Basement Jaxx
Po številnih turnejah v Veliki Britaniji bo dvojec Basement Jaxx na glavnem odru letošnjega festivala Exit 07 zagotovo nastopil v najbolj razkošni postavi. Na tokratnem koncertu bodo glasbenika med drugim spremljali pevke, MC, bobnar in pihalna sekcija, skupno kar 11 izvajalcev, seveda pa lahko pričakujemo še kakšno presenečenje.

Robert Plant
Dogajanja na glavnem odru letošnjega festivala bo odprl eden izmed najpomembnejših pevcev v zgodovini rocklasbe, legendarni pevec skupine Led Zeppelin Robert Plant. Nastopil bo ob spremljavi skupine Strange Sensation, s katerim igra že od leta 2002. Ekipa na koncertih poleg Plantovih solističnih skladb preigrava tudi številne uspešnice Led Zeppelinov, kot so Immigrant song, Stairway to Heaven, Black Dog, Kashmir, Whole Lotta Love in številne druge.

Wu-Tang Clan
Ena najvplivnejših ameriških hiphopovskih skupin Wu-Tang Clan bo na glavnem odru festivala Exit 07 nastopila v nedeljo, 15. julija. Videli in slišali jih bomo v izvirni postavi, v kateri so Method Man, Ghostface Killah, RZA, GZA the Genius, Raekwon, Masta Killa, U-God, Inspectah Deck & DJ Mathmatics, osmerici se ne bo pridružil le pokojni Ol' Dirty Bastard. Slednjemu je zasedba posvetila eno izmed pesmi na novem albumu 8 Diagrams.