Miranda je slavila v treh kategorijah. Foto: Reuters
Miranda je slavila v treh kategorijah. Foto: Reuters

V poplavi vseh countrynagrad (Country Music Television, Country Music Association ...) so včeraj v Las Vegasu najboljše počastili z nagradami akademije.

Zabavljač leta je postal glasbenik Luke Bryan, nagrado za izvajalca leta pa mu je speljal Jason Aldean. Brez nagrad je tokrat nekoliko presenetljivo ostala Taylor Swift, ki je bila nominirana v kar štirih kategorijah.

Slavila pa je njena kolegica Miranda Lambert, ki je osvojila nagrade za pevko, singel in pesem leta. 29-letna Miranda je sicer odraščala v Teksasu, kjer je že kot deklica prepevala v barih, leta 2003 pa se je prijavila na šov Nashville Star, kjer je osvojila tretje mesto in podpisala pogodbo. Kmalu je izdala debitantski album Kerosene, leta 2011 pa je prejela grammyja za najboljši nastop.

Album Chief glasbenika Erica Churcha je postal album leta, nagrado za najboljšo skupino so osvojili Little Big Town, najboljši duet pa sta Thompson Square.

Po dolgem času se je podelitve nagrad ACM udeležila pevka Shania Twain, ki je prejela številne pozitivne komplimente v črni minioblekici. Kaj so nosili drugi zvezdniki na rdeči preprogi, si lahko ogledate v spodnji galeriji.