Crazy Town so postregli z uspešnico leta 2001 – Butterfly. Foto: Youtube
Crazy Town so postregli z uspešnico leta 2001 – Butterfly. Foto: Youtube

Kot je povedal Howie Hubberman, je glasbenik, znan tudi kot Shifty Shellshock, umrl po tem, ko je nenamerno zaužil smrtonosno kombinacijo zdravil na recept in mamil.

"Shiftyja smo pustili na cedilu – ljudje, kot sem jaz, ki smo mu omogočali tak življenjski slog. Če bi bili uspešnejši, bi bil še z nami. Ampak nismo mu poiskali pomoči in zdaj ga ni več," je priznal menedžer.

Sorodna novica Umrl Seth Bizner, pevec zasedbe Crazy Town

49-letnega Binzerja, očeta treh otrok, so v ponedeljek našli mrtvega na njegovem domu v Los Angelesu.

O svojem boju z zlorabami substanc je spregovoril v dokumentarnem filmu režiserke in igralke Soleil Moon Frye, s katero naj bi bil leta 2021 v zvezi.

"Film govori o njegovem vsakdanu in vsakodnevnih bojih z zasvojenostjo," je povedal Hubberman o filmu, ki sicer še ni izšel. “Film obstaja in zdaj si še toliko bolj želimo, da njegovo sporočilo zaokroži.”

V ZDA je leta 2022 zaradi prevelikih odmerkov mamil in zdravil na recept umrlo skoraj 108.000 ljudi, kaže uradna statistika.

Prekletstvo Metulja

Butterfly je bil tretji single s prvenca skupine Crazy Town iz leta 1999, The Gift of Game, in se je leta 2001 povzpel na prvo mesto ameriških lestvic. Binzer je vedel, da bo skladba uspešnica, ker "je zelo radijski komad, ženska publika pa ga obožuje".

Zasedba se je sicer bala, da jih bo Butterfly definiral (beri: da bodo muha enodnevnica), kar se je tudi zgodilo, saj se je njihov drugi album, Darkhorse iz leta 2002, odrezal precej slabše, skupina pa si je kmalu vzela štiriletni premor.

O zasvojenosti tudi v resničnostnem šovu

Binzer se je preizkušal tudi kot solo izvajalec in je med drugim služil kot vokalist pri singlu Paula Oakenfolda Starry Eyed Surprise, a večjega uspeha ni imel. Crazy Town so se med letoma 2007 in 2011 ponovno povezali in nastopali skupaj, a brez nekdanjega člana Rusta Epiquea, ki je zaradi srčne kapi umrl leta 2004, in DJ AM-a, ki je leta 2009 umrl zaradi usodne mešanice mamil.

Poleg po glasbi je Binzer postal znan tudi po resničnostnih šovih – med drugim je nastopil v šovu Celebrity Rehab na VH1 in nadaljevanju šova Sober House, v katerem je ovekovečeno, kako je ponovno podlegel pastem mamil. Leta 2022 je bil aretiran zaradi vožnje pod vplivom substanc.

Hubberman je Binzerja opisal kot prijatelja, ki se je stalno boril, da bi premagal svoje težave z zasvojenostjo.