Spice Girls danes ... Foto: EPA
Spice Girls danes ... Foto: EPA
Spice Girls
... in Spice Girls na vrhuncu svoje kariere. Foto: EPA
Melanie C
Ponovni združitvi je najbolj nasprotovala Mel C. Foto: EPA

Celotna zasedba ni skupaj nastopila od maja 1998, ko je skupino zapustila Geri Halliwell oziroma Ginger Spice. Konec leta bodo tako dekleta svoje geslo "girl power" še enkrat ponesle po svetu, prisluhniti pa jim bo mogoče na 11 koncertih. Turnejo, ki se bo zavlekla v januar, bodo odprle 7. decembra z nastopom v Los Angelesu, pred domačim občinstvom pa bodo koncertirale 15. decembra.

"Menim, da gre za praznovanje preteklosti, za uživanje v medsebojni družbi in za razveseljevanje naših oboževalcev. Preprosto je nastopil pravi trenutek," je ob napovedi ponovne združitve povedala Geri Halliwell. Britanski oboževalci si bodo lahko dekleta ogledali le v Londonu, v Evropi pa bodo nastopile še v Kölnu in Madridu. Govorilo se je, da bodo na oder stopile že konec tedna na prireditvi v spomin princesi Diani, vendar so si zaradi nosečnosti Emme Bunton premislile.

Napočil je pravi trenutek
Ponovni združitvi se je dolgo upirala Mel Chisholm, bolje poznana kot Mel C ali Sporty Spice, ki je takrat zatrjevala, da je bilo tisto, kar so doživele kot skupina, preveč magično in čudovito, da bi jim to uspelo ponoviti. Na vprašanje, zakaj se je zdaj odločila za sodelovanje, je Mel C odgovorila: "Dekle si lahko tudi premisli, poleg tega pa je to nekaj, kar smo resnično začele uresničevati šele letos." "Mislim, da smo se vse bale in dvomile o tem, a zdaj čutimo, da je napočil pravi trenutek," je še pojasnila pevka.

Več kot 55 milijonov prodanih plošč
Emmo Bunton, Mel Brown, Mel Chisholm, Victorio Adams in Geri Halliwell je pred več kot desetletjem usmerjal Simon Fuller, ki je odgovoren tudi za prihajajočo turnejo. Pet deklet, ki so se predstavljale pod imen Baby, Scary, Sporty, Posh in Ginger, so po vsem svetu prodale več kot 55 milijonov plošč, posnele pa so tudi film Spice World.

Geri Halliwell je skupino zapustila zaradi nesoglasij in štirim dekletom pustila, da so same dokončale razprodano svetovno turnejo. Od leta 2001 je vsaka članica začela bolj ali manj uspešno samostojno kariero.