Kultna jamajška zasedba bo Ajdovščino zazibala v jamajško vzdušje. Foto: Kurz Rock Vibe
Kultna jamajška zasedba bo Ajdovščino zazibala v jamajško vzdušje. Foto: Kurz Rock Vibe
Festival Njoki slovi tudi po kulinariki in slastnih njokih, letošnja novost so tudi jutranji zajtrki, sveža kava, rogljički, zanimiva kosila in pestra ponudba pijače.

Danes in v soboto na glavnem odru v Palah v Ajdovščini organizatorji obljubljajo "več kot zanimiv" izbor glasbenih gostov. Za razliko od drugih slovenskih festivalov se tam vsako leto predstavijo glasbene skupine, ki jih sicer pri nas ne srečamo tako pogosto. Letos prihajajo nastopajoči iz osmih različnih držav.

Zvezde festivala jamajški Skatalites
Najbolj pričakovan je letos nastop kultne jamajške skazasedbe (nekoč spremljava Boba Marleyja) The Skatalites. Nemški gostje so tokrat Harmful, s katerimi se v Slovenijo ponovo vrača tudi Billy Gould, bolj znan kot basist skupine Faith No More.

Iz Londona bomo imeli v Sloveniji priložnost premierno slišati novo obetavno ime indiepunkrock scene The Mighty Roars. Zabaven in poskočen nastop v slogu Mano Negra se obeta z latino ska in rock skupino iz Francije Mala Suerte. S Hrvaške prihajajo večkrat s porinom nagrajeni in izvrstni hiphop ter funky rockerji T.B.F. (The Beat Fleet), kraljica urbanega trip hopa Diyala ter legende melodičnega punka Overflow, iz Avstrije pa angažirani streetpunk in hardkorovci Red Lights Flash.

Na glavni oder festivala sta se preko dveh predizborov "prebili" skupini Banditi iz Idrije ter Noise of Silence. Od slovenskih zasedb velja omeniti še čedalje bolj uveljavljene "dirtyskajevce" Red Five Point Star ter večžanrske Srečna Mladina.

Letos se na Njoki summer festivalu prvič odpira tudi novo "chill out" prizorišče z elektronsko glasbo.

Na Njokih ne bo časa za dolgčas
Čez dan bodo v okviru festivala potekale različne športne aktivnosti, brejkdance tekmovanje, plesne delavnice, odprt bo skatepark, urejena treking proga v naravi v okolici festivala, možno bo namakanje v bazenu poleg ŠC Police, poskrbljeno bo tudi za številne družabne igre.