Na festival prihajajo tudi The Skatalites, ki so nekoč spremljali Boba Marleyja. Foto:
Na festival prihajajo tudi The Skatalites, ki so nekoč spremljali Boba Marleyja. Foto:

Na prireditvi se v nasprotju z drugimi slovenskimi festivali vsako leto predstavijo glasbene skupine, ki jih sicer pri nas ne srečamo tako pogosto.

Festival namenja veliko pozornost naravi, kulinariki, športu, druženju, človeškim vrednotam in izvirni urbani glasbi. Na glavni oder festivala sta se preko dveh predizborov prebili skupini Banditi iz Idrije in Noise of Silence. Občinstvo najbolj nestrpno pričakuje nastop legendarne jamajške zasedbe The Skatalites, ki je nekoč spremljala Boba Marleyja.

Nemški gostje so tokrat Harmful, s katerimi se v Slovenijo spet vrača tudi Billy Gould, bolj znan kot baskitarist skupine Faith No More. Iz Londona v Slovenijo prihaja obetavno ime indie punk rock scene The Mighty Roars. Zabaven in poskočen nastop v slogu Mano Negra lahko pričakujemo od latino ska in rockovske skupine iz Francije Mala Suerte. S Hrvaške prihajajo večkrat s porinom nagrajeni in izvrsti hiphop funky rokerji T.B.F.(The Beat Fleet), kraljica urbanega trip hopa Diyala in legende melodičnega punka Overflow, iz Avstrije pa angažirani street punk in hardkorovci Red Lights Flash. Od naših zasedb pa velja omeniti čedalje bolj uveljavljene dirty ska bend Red Five Point Star ter večžanrsko Srečno Mladino.

Letos Njoki summer festival prvič odpira novo tako imenovano "chill out" prizorišče z elektronsko glasbo. Poskrbeli bodo tudi za številne družabne igre, od košarkarskega turnirja trojk, plesnih delavnic in tekem kolesarjev do brezplačnega striženja in friziranja ter njoki street stojnic.