Suede so (bili) eni od velikanov brit popa. Foto:
Suede so (bili) eni od velikanov brit popa. Foto:

Ponovno združena peterica, ki ji načeluje Brett Anderson, je v razprodanem zahodnolondonskem klubu Bush Hall odigrala 19 pesmi, pri tem je večina občinstva prepevala s skupino na prav vsako izmed njih.
Album največjih uspešnic, The Best Of Suede, bo po poročanju NME-ja izšel 1. novembra.
Skupina, ki je razpadla leta 2003, preden so se letos znova združili, je bila na koncertu povsem v svojem elementu in je že takoj na začetku postregla s takimi ponarodelimi britpop himnami kot Trash in Animal Nitrate.
Čustveni Anderson, ekstatična množica
Frontman Anderson je dahnil, kako zadovoljen je z nastopom, preden je odigral My Insatiable One, z besedami: "Preprosto lepo je. Lepo je, da ste tukaj in lepo je igrati te pesmi."
Anderson je pogosto komuniciral z množico, se rokoval z oboževalci in si večji del nastopa odpenjal svojo črno srajco, preden je poslušalce proti koncu koncerta pozval po glasbenih željah. "Si želite dobro ali usrano?" je pevec izzval množico. "Dal vam bom dobro - dal vam bom najboljšo," je nato razglasil, ko so se vrgli v The Wild Ones.
Glavni set so zaključili z Beautiful Ones, nakar je Anderson postal in vprašal: "Odlično je bilo, mar ne? Lepo je bilo. To je dobre vrste koncert!" Skupina je nato za kratek čas zapustila oder, preden se je vrnila za bis, ki ga je Anderson končal čustveno, s To The Birds, odpetim z rokami, sklenjenimi na prsih, na koncu pa je še salutiral občinstvu.
Suede se zdaj pripravljajo na veliki koncert v londonski areni O2 7. decembra.
Spodaj lahko prisluhnete nekaj največjim uspešnicam skupine Suede.
K. S.