Novih koncertov se že veselijo. Foto: EPA
Novih koncertov se že veselijo. Foto: EPA

Londonska zasedba Iron Maiden v sklopu nove turneje The Future Past Tour že načrtuje nov seznam koncertov. "Po izidu najnovejšega albuma Senjutsu smo malce posodobili trenutno turnejo Legacy of the Beast – koncerte smo odprli s prvimi tremi pesmimi z njega. Ker ni smiselno, da bi to ponovili za turnejo albuma Senjutsu, smo razmislili o drugih možnostih," je povedal basist Steve Harris.

Dodal je, da so se tako odločili, da bodo odigrali nove skladbe s 17. studijskega albuma iz leta 2021, ki še niso doživele izvedbe pred množico, obenem pa se bodo vrnili v čas ikonskega šestega studijskega albuma Somewhere In Time, ki so ga izdali leta 1986. "Turneja tega albuma ni bila del retrospektivnih turnej. Te so bile osnovanje na naših koncertnih videoposnetkih iz 80. let, na žalost pa tiste turneje nismo snemali," je še pojasnil 66-letnik, ki je še povedal, da so skozi leta oboževalci večkrat prosili za koncertno uprizoritev več pesmi z albuma Somewhere In Time.

Napovedal je, da bodo odigrali tudi nekaj drugih skladb, za katere so člani, ki jim bo sicer v veliko zadovoljstvo končno "odigrati tudi nekatere izmed najbolj epskih pesmi na albumu Senjutsu", prepričani, da bodo poslušalcem všeč. "Kombinacija teh dveh albumov se nam zdi vznemirljiva," je priznal menedžer Rod Smallwood in dodal, da bo to zagotovo še ena posebna turneja tako za stare kot tudi nove oboževalce.

Prvi datumi turneje razkrivajo, da jih bo naslednje poletje zaneslo tudi v Evropo. Koncertni oder bodo junija leta 2023 zavzeli v poljskem Krakovu, švicarski prestolnici Zürich, Dublinu, Glasgowu, Leedsu in Manchestru. Julija bodo sledili še nastopi v Nottinghamu, Birminghamu in Londonu, ustavili se bodo tudi v Amsterdamu, Antwerpnu in Milanu.

Napovedani koncerti sicer ne bodo edini, obeta se še več datumov. Kdo bo prevzel vlogo predskupine, bo jasno pozneje.