Sorodna novica Naslednje poglavje BTS-a: osredotočenje na samostojne projekte

Člani skupine BTS, ki so uradno debitirali leta 2013, so pred kratkim naznanili, da se bodo začasno bolj osredotočili na samostojna dela posameznih članov, saj v tem vidijo način, kako bodo trajnostno in na zdrav način rasli kot skupina ter postali še močnejši. Še vedno bodo sicer nadaljevali skupinske dejavnosti. Čeprav so že v preteklosti objavljali solo pesmi, so tako napovedali uradne samostojne albume. Novo poglavje je otvoril Jung Ho-seok, ki nastopa pod imenom j-hope.

Južnokorejski glasbenik, ki je leta 2018 skupek pesmi izdal pod naslovom Hope World, je namreč izdal svoj prvi uradni solo album Jack in the Box (škatla, iz katere skoči lutka, ko se odpre pokrov). "O tej temi sem že dolgo razmišljal, saj ima veliko povezavo z mojim odrskim imenom," je 28-letnik, ki vseeno čuti pritisk in odgovornost, ker se je na solo preizkušnjo podal prvi, povedal v intervjuju za Variety in dodal, da v svoji glasbi vedno želi izražati zgodbo o svojem umetniškem imenu.

Zadal si je, da ljudje vidijo, da j-hope ni omejen samo na vedrost

Eni izmed 10 pesmi je tako naslov Pandora's Box, saj je zgodba o Panodrini skrinjici vir navdiha za njegovo ime – po tem, ko so iz nje pobegnile vse slabe stvari, je na koncu v njej ostal samo up. Album, v katerem raper želi poudariti svoje glasbene spretnosti, je sicer naznanila skladba MORE, za ta izbor pa je imel 28-letnik jasen razlog. "Želel sem izraziti malce temnejšo stran j-hopa kot posameznika," je pojasnil ustvarjalec glasbe, katerega obstoječa podoba velja predvsem za vedro in pozitivno, in dodal, da je celoten album razkril drugačen, bolj mrakoben vidik njegove persone.

Zadal si je, da ljudje vidijo, da j-hope ni omejen samo na vedrost, ampak ima širok spekter konceptov, ki jih lahko izvede. To je tudi vizualno upodobil z videospotom za prvi singel, video upodobitev je dobila tudi zadnja pesem na albumu Arson. Ta naj bi povzela vse, kar si je na tej plošči želel sporočiti. Na novem materialu, ki ima sicer občutek pesmi, ki jih je izvajalec poslušal, ko je bil mlad, sicer ne sodeluje z nobenim drugim izvajalcem ali izvajalko.

S svežim materialom na čikaško Lollapaloozo

"Sodelovanja se mi pri ustvarjanju tega albuma niso zdela potrebna, verjel sem, da bodo pesmi, polne z mojim glasom, album naredile zelo avtentičnega," je povedal vodja plesnih gibov v k-pop skupini in dodal, da je želel izraziti svojo zgodbo kot posameznik. Po njegovo je novo glasbeno delo polno stvari, ki si jih je želel narediti, izraziti in pokazati, med drugim je v glasbo hotel vnesti še več iskrenosti in svoje duše. Na album, ki po njegovo sicer vseeno vsebuje tudi zabavne elemente, je izjemno ponosen, veliko mu pomeni. Pri ustvarjanju naslovnice je sicer sodeloval z Brianom Donnellyjem, poklicno znanim kot KAWS.

Ob izidu je sicer priredil posebno zabavo, ki so se je udeležili tudi preostali člani BTS-a V, Jimin, Jin, Jung Kook in RM, manjkal je le SUGA, ki je zbolel. Ob njih so se zvrstila tudi velika imena korejske glasbene industrije, med drugim tudi Taeyang iz zasedbe BIGBANG, BIBI, Jessi, DPR LIVE, Heize, HyunA, DAWN, Simon Dominic in nekdanji direktor podjetja HYBE Bang Si-hyuk.

S svežim materialom se bo j-hope na večjem odru kot solist predstavil že 31. julija na čikaški Lollapaloozi, ko se bo v zgodovino zapisal tudi kot prvi južnokorejski glasbenik, ki bo eden izmed glavnih nastopajočih na večjem ameriškem festivalu. Septet BTS bo sicer oktobra v Busanu priredil večji koncert. Kot ambasadorji namreč želijo pomagati Južni Koreji, da bi v tem mestu gostila svetovno razstavo Expo 2030.