Joe Biden je bil navdušen nad vokalnimi sposobnostmi južnokorejskega kolega. Foto: Reuters
Joe Biden je bil navdušen nad vokalnimi sposobnostmi južnokorejskega kolega. Foto: Reuters

Yoon Suk Yeol je eno svojih najljubših pesmi odpel v sredo na gala večerji, ki jo je gostil predsednik ZDA Joe Biden, udeležili pa so se je tudi nekateri zvezdniki, kot sta Angelina Jolie in zlata olimpijska deskarka na snegu Chloe Kim.

Po spremljanju več glasbenih nastopov je Biden zbranim povedal zgodbo, kako sta njegova sinova med vožnjo v šolo pela American Pie, McLeanovo uspešnico iz leta 1971.

Biden je Yoonu podaril kitaro s podpisom Dona McLeana. Foto: Reuters
Biden je Yoonu podaril kitaro s podpisom Dona McLeana. Foto: Reuters

“Vemo, da je to ena tvojih najljubših pesmi," je dejal Biden Yoonu in pritegnil vzklike iz množice. "Malo sem že zarjavel," je pripomnil južnokorejski predsednik, ki pa se ni pustil kaj dosti prepričevati.

Izkazal se je za odličnega pevca, zbrani pa so njegov nastop pozdravili z bučnim aplavzom.

80-letni Biden pa je na to pripomnil: "Ne pričakujte, da zapojem še jaz, komaj, da znam govoriti."

Naslednja postaja: Duet z McLeanom?

Biden mu je zatem izročil kitaro z McLeanovim podpisom. 77-letni pevec je za CNN pozneje povedal, da ima velike načrte za južnokorejskega voditelja.

Med gosti večerje je bila tudi Angelina Jolie. Foto: Reuters
Med gosti večerje je bila tudi Angelina Jolie. Foto: Reuters

“Prihodnje leto nameravam obiskati Južno Korejo in American Pie zapeti s predsednikom, tako da bo to verjetno še ena udarna medijska zgodba. Želeli so me v Beli hiši, da bi sam odpel pesem, a sem ravno na turneji v Avstraliji," je povedal.

McLean je spregovoril tudi o dolgoživosti pol stoletja stare pesmi, ki je z osmimi minutami in 37 sekundami držala rekord za najdaljšo pesem na vrhu Billboardove lestvice sto najbolj predvajanih pesmi, dokler je ni leta 2021 prehitela balada Taylor Swift All Too Well.

"Pesem ima melodijo, to je nekaj, kar je dandanes precej težko najti – in to je samo začetek pesmi. Mislim, govorimo o osem minut in pol dolgi pesmi, o rock'n'roll pesmi. Navdušen sem, da je pesem še vedno živa. Glasbeniki smo v resnici čarovniki in nekatere pesmi, ki jih zložimo, neslavno propadejo, druge pa, če imamo res srečo, so magične in živijo večno,je povedal McLean.