The Walkmen imajo za seboj dobrih 10 let ustvarjanja - s šestimi studijskimi albumi so nedvomno med bolj plodnimi sodobnimi izvajalci rocka. Foto:
The Walkmen imajo za seboj dobrih 10 let ustvarjanja - s šestimi studijskimi albumi so nedvomno med bolj plodnimi sodobnimi izvajalci rocka. Foto:
Njihov zvok primerjajo s someščani Interpol in The National, izstopa pa izjemen vokal frontmana Hamiltona Leithauserja. Foto: Organizator

Namesto povzetkov svetovnih in domačih medijev, ki se ne morejo odločiti, ali so The Walkmen vmesna stopnja med Bobom Dylanom in The Strokes, med Joy Division in Interpol ali med Jesus & Mary Chain in The National, naj povzamemo nekaj tipičnih vzklikov komentatorjev na YouTubu: "Tole se slogu in kvaliteti Joy Division približa mnogo bolj, kot je kadar koli uspelo Interpolom." "Ko poslušam The Strokes, slišim le The Walkmen." "To je prav mogoče najboljša pesem vseh časov (za njihovo uspešnico The Rat, op. a.)."

The Walkmen vas osebno vabijo na svoj koncert v Kinu Šiška:
"Z navdušenjem naznanjamo naš prvi koncert v Sloveniji. Igrali bomo v V Kinu Šiška v Ljubljani 28. junija. Nič se ne more primerjati z igranjem v novi državi in izjemno vznemirjeni smo zaradi obiska in koncerta. Se vidimo!" Vaši The Walkmen.

The Walkmen niso le še ena izmed trendovskih muh nekajdnevnic indierock scene - v nasprotju z novodobnimi smernicami prisegajo bolj na "vintage" zvok prvinskih rockritmov in poudarjenih glasbil, med katerimi izstopa pianino.
Čeprav se razlikujejo od tipičnega profila "hipster" benda, se je njihov izredni lanski album Lisbon zavihtel na visoko 21. mesto na lestvici albumov leta po izboru indie biblije Pitchfork.
Šest albumov, ki so navdušili kritike
Lisbon je že šesti album skupine, ki je svojo pot začela na washingtonski sceni, nadaljevala pa v New Yorku, nastala pa iz bendov Johnatan FireEater (Paul Maroon/kitara, klavir, Walter Martin/klaviature, bas, Matt Barrick/bobni) ter The Recoys (Peter Bauer/bas, klaviature in Hamilton Leithauser/vokal, kitara).

The Walkmen je bend, ki po pisanju organizatorjev koraka počasi, a vztrajno in silovito. Ob vztrajnem potrjevanju statusa enega najbolj zanimivih sodobnih rock bendov s slovesom izjemnih živih nastopov je le vprašanje časa, kdaj se bodo pridružili zvezdniški areni njihovih indierock sodobnikov. Mogoče je to ena od zadnjih priložnosti, da jih vidite v atmosferi klubskega nastopa.

Koncert bo v torek ob 21.00. Vstopnice so na voljo po 18 evrov (predprodaja) ali 22 evrov na dan koncerta. Zbrane bo ogrevala mlada slovenska skupina Archibald Archibaldovich.

K. S.