Z absolventi se spet odpravljajo na Kreto. Foto: Kingston
Z absolventi se spet odpravljajo na Kreto. Foto: Kingston

Pravijo, da niso tako zagrizeni študenti, kot bi lahko sklepali iz števila njihovih obiskov Krete, ampak gredo tja predvsem na zabavo in - za zabavo. Kot uradna glasbena skupina bodo namreč ponovno poskrbeli za absolventom dobro znane 'beach partyje'.

Skupina, ki je za slovenske absolvente pripravila že tri himne (Republika Banana, Luna nad obalo in Kocka je padla nate) tokrat stavi na skladbo Non stop, ki jo bo že v kratkem mogoče slišati na radijskih valovih.

Ideja za Non stop se jim je utrnila lani, kje drugje kot na Kreti, ko so imeli svojega vodiča, ki jim je razkazal vse najlepše skrite kotičke Krete. Mladeniču je ime Luka in do tega, da se njegovo ime pojavi v skladbi Kingstonov, ni bilo več daleč. Besedilo je, kot po navadi, napisal basist Dare Kaurič (tudi avtor glasbe), govori pa torej o Luki, ki "te popelje na vse najbolj zanimive in odštekane zabave". Za aranžmaje in produkcijo je poskrbel Zvone Tomac. Da skladba res diši po temperamentu Grčije, so Kingstoni vanjo dodali tudi tradicionalno glasbilo buzuki!