Moj klasični hit: Iztok Mlakar

V ciklu oddaj Moj klasični hit, bodo na Televiziji Slovenija v prihodnjih tednih raziskovali, kakšno klasično glasbo najraje poslušajo znani Slovenci. V oddajah, ki bodo na sporedu vsako sredo ob 20.20, bodo svoj glasbeni okus razkrili Iztok Mlakar, Stanislav Zore, Peter Čeferin in Marjan Batagelj.

Moj klasični hit: msgr. Stanislav Zore

Po besedah urednika uredništva glasbenih in baletnih oddaj Daniela Celarca so načrtno izbrali predstavnike različnih poklicev in delov slovenske družbe. "Glasba, ki jo človek posluša, namreč zelo veliko pove o njegovi osebnosti in o njegovi naravi, zato bodo gledalci z vizualno razgibanimi oddajami lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način. Tudi znane osebnosti imajo svoje najljubše klasične skladbe, vendar tega ne (iz)vemo, saj medije bolj zanimajo druge podrobnosti njihovega življenja."

Moj klasični hit: Marjan Batagelj

Oddaje so ustvarjalci posneli na slikovitih lokacijah Predjamskega gradu in Postojnske jame, na Gradu Kromberk, v Grosupljem in v središču Ljubljane. Kljub omejitvam zaradi koronavirusa so snemanja potekala v sproščenem duhu, govorci so iskreno in z žarom govorili o tematiki, o kateri sicer ne govorijo, in presenetili z veliko ljubeznijo do klasične glasbe.

Moj klasični hit: dr. Peter Čeferin