Bieber je najbolj vroči izvajalec zadnjih mesecev. Mladenič, ki prihaja iz majhnega mesta Stratford v Kanadi, a zdaj živi v ZDA, je samo v ZDA prodal že dva milijona izvodov albuma My World 2.0. Foto: Reuters
Bieber je najbolj vroči izvajalec zadnjih mesecev. Mladenič, ki prihaja iz majhnega mesta Stratford v Kanadi, a zdaj živi v ZDA, je samo v ZDA prodal že dva milijona izvodov albuma My World 2.0. Foto: Reuters
Katy Perry
Najbolj 'eksploziven' nastop je ponudila Katy Perry, ki je prepevala skladbo Firework. Foto: Reuters

Bieber, ki je obnorel najstnice po vsem svetu, je zmagal v vseh kategorijah, v katerih je bil nominiran, tudi za najprestižnejši kipec večera - najljubšega izvajalca v celoti. V tej kategoriji je premagal tudi "veterana" Eminema in Usherja, poleg njiju pa najbolj priljubljeni ženski izvajalki ta hip Katy Perry in Lady Gaga.

S tem je Bieber postal tudi najmlajši glasbenik do zdaj, ki mu je uspelo osvojiti to najbolj cenjeno nagrado. Poleg nje je pobral še nagrade za najboljši pop-/rockalbum, najbolj priljubljenega moškega glasbenika in za najprodornejšega umetnika. "Resnično ne vem, kako je to mogoče. Eminema prepevam že vse od tretjega leta, Usher pa je moj mentor in vzornik. Uspela mi je res velika stvar," je še dolgo v noč razlagal Bieber.

O nagradah so po spletu odločali oboževalci, delile pa so jih slavne osebnosti, med njimi tudi nekdanji supermodel Heidi Klum, voditelj Ryan Seacrest in igralec Samuel L. Jackson.

Usher je pobral nagrado za najboljšega moškega umetnika soul R & B-ja ter nagrado za album soul R & B-ja Raymond v. Raymond. Eminem, ki je imel pet nominacij, je nagradi pobral v kategoriji najboljšega moškega glasbenika hiphopa in za album Recovery.

Že znana imena znova na vrhu
Na podelitev je s petimi nominacijami prišel tudi trio Lady Antebellum, ki je na koncu osvojil le nagrado za najboljšo skupino v countryju. Praznih rok ni ostala niti Lady Gaga, ki je odnesla nagrado za najboljšo žensko umetnico poprocka. Skupina The Black Eyed Peas je bila razglašena za najboljšo v isti kategoriji, Brad Paisley je najboljši moški countryizvajalec, Taylor Swift pa je v isti kategoriji slavila med ženskami. Nagrado za countryalbum leta pa je dobila Carrie Underwood za "Play On".

Kdo bo pripravil večji šov?
Letošnjo slovesno podelitev nagrad so zaznamovali nastopi glasbenikov, ki so z velkim šovom na odru predstavljali nove uspešnice. Serijo je odprla Rihanna s kodrastimi lasmi, pobarvanimi rdeče, ki prepevala mešanico pesmi s svojega novega albuma Loud. Pozneje se je sicer veselila še nagrade za najbolj priljubljeno pevko R & B-ja. Black Eyed Peas so predstavili novo uspešnico The Time, Swiftova pa Back to December.

Diddy je s svojo skupino Diddy-Dirty Money predstavljal novi album, ki še ni izšel, Kid Rock je prepeval pesmi z zadnjega albuma Born Free, noseča Pink pa je ob spremljavi plesne skupine zapela najnovejšo pesem Raise Your Glass. Na odru so se med drugim zvrstili še Ke$ha, Christina Aguilera, Bon Jovi, Enrique Iglesias, Miley Cyrus, Carlos Santana ter skupaj New Kids on The Block in Backstreet Boys.

Oglejte si nekaj nastopov in fotoutrinke s podelitve.

Justin Bieber - Pray

Taylor Swift - Back to December

Katy Perry - Firework

Rihanna

Pink - Raise Your Glass