Skupina si želi potrditve tudi zunaj naših meja. Foto: Spletna stran skupine/Alen Zulić
Skupina si želi potrditve tudi zunaj naših meja. Foto: Spletna stran skupine/Alen Zulić
Blaž Sotošek in Bojan Pahljina
Kot sta povedala Blaž in Bojan bo tudi nov videospot nekaj popolnoma drugačnega. Foto: Spletna stran skupine/Alen Zulić

"To je napovednik za novo ploščo, ki prihaja drugo leto. Pride tudi še drugi singel. Med drugim pa pride petega maja videospot," je novo skladbo za MMC pokomentiral bobnar skupine Puppetz, Blaž Sotošek. Dance Dance je v nasprotju z njihovimi predhodnimi singli bolj pozitiven, melodičen.

Skupina je sicer najprej začela preigravati priredbe znanih tujih skupin. Pozneje pa so se lotili ustvarjanja avtorske glasbe. Po nekaj koncertih so zmagali na natečaju za neuveljavljene skupine v klubu Rdeča Ostriga.

Leta 2008 so izdali prvenec Forte balade in si priigrali drugo mesto na tekmovanju v Gradcu. Tam so bili označeni za najboljšo skupino večera, njihov bobnar pa okronan za najboljšega bobnarja natečaja. "Dve leti smo imeli premor. Rabili smo nekaj časa, da smo ugotovili, kaj bomo delali z novo glasbo. Delamo na novih komadih," je v pogovoru dodal pevec Bojan Pahljina.

Izkušenejši strmijo v prihodnost
"Drugo leto se pričakuje nov album z drugačno glasbo. Precej drugačno, kot smo jo delali do zdaj. Smo dorasli, naučili smo se nove stvari in je tudi za nas nekaj novega," trdi pevec skupine, sicer novejša okrepitev skupine, ki deluje od leta 2002. Takrat so se publiki predstavljali v zasedbi Nejc Škafar (kitara), Jani Kovačec (bas) in bobnar Blaž. Nekaj mesecev pozneje pa sta se jim pridružila še Bojan in kitarist Miha Močnik. "Vzporedno bomo delali tudi komade v angleški različici, med drugim nam je cilj osvojiti Slovenijo. Bomo pa vzporedno delali tudi na tem, da se predstavimo doma," je o ciljih spregovoril Blaž.

Številni vzorniki, a brez imen
Člani skupine imajo svojo zvrst glasbe za "novi rock". "Vzornikov je okoli 40. Nikogar ne bom izpostavil. Poslušamo raznoliko glasbo in se s tem naučimo nekaj novega. Dobiš neke nove smernice in rasteš z glasbo tako kot vsi drugi bendi," je zaključil Bojan.