Foto:
Foto:

Zgoščenka Cesta je še vedno aktualna, poslušana in med najbolje prodajanimi v Sloveniji, kar je gotovo pripomoglo k odločitvi za ponatis. Na stari/novi plošči pa kupce čakajo štiri nove pesmi in videospot. Gre za pesmi To ni političen song (duet z Neisho), Goodbye Jim Goodbye Joe (z Milanom Kreslinom), Mure na more Jadransko (z Nenom Belanom) in Z Goričkega v Piran (s prekmursko godbo Bakovci) ter videospot Abel in Kajn (s Severo Gjurin).

Poleg tega se Vlado Kreslin pripravlja tudi na letošnje tradicionalne koncerte v Cankarjevem domu, ki so že 18 let znanilci vznemirljivega decembrskega pričakovanja. Koncert v slogu, značilnem za Kreslina, poln improvizacije in presenetljivih glasbenih vložkov, bo obujal spomine na legendarne dobre stare muzikante iz Beltinške bande.

Koncert, posvečen Amnesty International
Vlado Kreslin koncert 8. decembra posveča 20. obletnici ustanovitve Amnesty International Slovenije, saj je eden prvih članov in pomemben podpornik prizadevanj te organizacije za človekove pravice. Že leta 1990 je Kreslin tej organizaciji nemenil izkupiček koncerta v Križankah. To je bil pravzaprav prvi večji koncert z Beltinško bando in je pomenil začetek njihove dolgoletne skupne glasbene poti.

A. M.