"Če si zgradiš bazo zvestih oboževalcev v Evropi in Veliki Britaniji, imaš to za vse življenje." Foto: AP

Ameriška glasbena legenda Lionel Richie je napovedal, da se prihodnje leto odpravlja na evropsko turnejo. Sklop koncertov Say Hello To The Hits se bo začel 31. maja v Belfastu in končal 2. avgusta v Madridu. Evropska turneja ga bo sicer zanesla tudi v bližino Slovenije – julija bo nastopil tudi v Pragi, Berlinu, Münchnu, Dunaju in Budimpešti.

"Če si zgradiš bazo zvestih oboževalcev v Evropi in Veliki Britaniji, imaš to za vse življenje," je večkratni grammyjevec povedal za Reuters in dodal, da se v teh krajih povsod počuti kot doma. Turnejo po Evropi, ki je zanj "najboljši kraj za turnejo na svetu", je sicer primerjal s počitnicami.

"To ni delo. V resnici je le obdobje, ko se družim z vsemi svojimi prijatelji v Evropi," je dejal 75-letnik, ki je svojo kariero začel pri skupini Commodores, v 80. letih prejšnjega stoletja pa se je odločil za samostojno kariero.

"Kako to tako dolgo traja, ve samo Bog," je dejal o svojem trajnem glasbenem uspehu, a pristavil, da je bilo to "zadnjih 50 let res čudovito potovanje". Pred kratkim je sicer objavil, da je njegovo gostovanje King of Hearts v Las Vegasu podaljšana v leto 2025.