Na slovenske odre se vračajo Repetitor. Foto: MMC RTV SLO
Na slovenske odre se vračajo Repetitor. Foto: MMC RTV SLO
- Barely Modern
- Bro
- Furry Walls
- Hamo & Tribute 2 Love
- Helahirn
- Icarus Down
- Katice
- Kill Kenny
- Moonlight Sky
- Napravi mi dete
- Puppetz
- The Vast Blasts
STG
Utrinki s prvega Slovenskega tedna glasbe. Foto: Jani Ugrin

Organizatorji pozivajo glasbenike, ki bi želeli sodelovati v STG Jamu, da s sabo prinesejo glasbilo, "backline" bo že postavljen.

Svojo udeležbo na STG Jamu so med drugim že potrdili številni glasbeniki in izvajalci aktualne glasbene scene, na primer Rok Golob, Izak Košir, Matic Ajdič, Peter Hudnik, Jan Kozlevčar, ter člani skupin Billysi, Metalsteel, C4, Canyon Observer, Uroš, Dawn Patrol, Heavenix in drugi.

Vse o STG-ju najdete tudi na straneh MMC-ja.

Slovenski teden glasbe tako tudi letos ostaja zvest prvotni ideji - širitev slovenske glasbe na tuja tržišča, rast in razvoj slovenske glasbene scene ter medsebojna povezava strokovnjakov s področja glasbe, novinarjev in splošnega občinstva, ki sta jim vodilo glasba, kultura in urbani način življenja.

V sklopu STG-ja 2013 se bo predstavilo kar 18 domačih in tujih glasbenih izvajalcev. Nastopili bodo na treh lokacijah, in sicer v dvorani Komuna v Kinu Šiška, Orto baru in Menzi pri koritu, njihovi nastopi pa se ne bodo prekrivali.

Slovenski teden glasbe boste lahko spremljali tudi prek strani MMC-ja. Med drugim boste lahko v neposrednem prenosu 7. februarja med 15. in 17. uro spremljali snemanje skladbe Furry Walls, ki jo bodo med STG-jem snemali v novomeškem studiu RSL z britanskim producentom Gregom Haverjem.

Slovenski izvajalci, ki bodo nastopili na letošnjem STG-ju, se potegujejo tudi za nastop na šestih partnerskih festivalih, in sicer na festivalih Exit, Sziget, Terraneo, Taksirat, Waves Vienna in SpringFestival.

Domače barve bodo letos zastopali Barely Modern, Bro, Furry Walls, Hamo & Tribute 2 Love, Helahirn, Icarus Down, Katice, Kill Kenny, Moonlight Sky, Napravi mi dete, Puppetz in The Vast Blast.

Vsak večer se bodo domačim gostom pridružili še glasbeniki iz tujine. Iz Srbije prihajajo Repetitor, iz Hrvaške Vlasta Popić, iz Madžarske The Grand Mexican Warlock in kar trije izvajalci iz Avstrije. Naše severne sosede bodo predstavljali Clara Luiza, Effi in The Beth Edges.

Pestra mednarodna udeležba predavateljev
A STG bo imel poleg glasbene tudi izobraževalno vlogo. Med mednarodnimi predavatelji se bodo letos znašli producent Greg Haver, Stephen O'Reilly iz podjetja Top Spin in Mobile Rodie, lastnik agencije Charmenko Nick Hobbs in Teemu Suominen iz finske agencije Metalheim. Organizatorji bodo gostili tudi večje mednarodne klube v regiji: avstrijski Fluc, srbski Dom Omladine, madžarski A38 in hrvaško Tvornico kulture.

- Barely Modern
- Bro
- Furry Walls
- Hamo & Tribute 2 Love
- Helahirn
- Icarus Down
- Katice
- Kill Kenny
- Moonlight Sky
- Napravi mi dete
- Puppetz
- The Vast Blasts