Foto: EPA
Foto: EPA

Ko je Scott Fisher v torek odšel spat, je mikrofon, ki ga je postavil na dražbo, imel eno ponudbo v vrednosti 500 ameriških dolarjev, kar je bila tudi izklicna cena. Toda ko se je zbudil naslednji dan, je videl, da ima najvišja ponudba nekaj ničel več – nekdo je bil pripravljen plačati kar 50.000 ameriških dolarjev.

Fisher, lastnik podjetja za zvočno produkcijo v Nevadi, ima 16 enakih mikrofonov. Toda tistega, ki ga je postavil na dražbo, je v množico vrgla reperka Cardi B, potem ko jo je oboževalka med koncertom polila s pijačo. Posnetki incidenta v Las Vegasu so se hitro razširili po spletu in dosegli astronomsko število ogledov. Ko se bo dražba končala naslednji teden, namerava Fisher denar podariti dobrodelnim organizacijam, ki delajo z vojnimi veterani in osebami s posebnimi potrebami.

Sorodna novica Cardi B je med nastopom oboževalka polila s pijačo, besna raperka pa v njo vrgla mikrofon

Čeprav je Fisher na eBayu mikrofon označil kot "kos hip hop zgodovine", ga je tako povečanje ponudb presenetilo. Shure Axient digitalni mikrofon, ki se redno uporablja na koncertih, običajno stane okoli 2.000 dolarjev. V nedeljo po incidentu mu je zaposleni poslal videoposnetek dogajanja. Čez dan je prejel nešteto povezav do podobnih objav na družbenih omrežjih in opazil, da njihovi ogledi hitro naraščajo.

Fisher se je obrnil na prizorišče, da bi vprašal, ali vedo, kateri mikrofon je bil vržen, da bi ga lahko pregledal, preden ga vrne v najemni inventar podjetja. Izvedel je, da je bil mikrofon označen z belim trakom in napisom "MAIN" (glavni mikrofon). Že takrat je od ljudi, ki so se zanimali za nakup mikrofona, prejel številna sporočila na družbenih omrežjih.

Incident v Las Vegasu

Cardi B je imela pred kratkim nastop v Las Vegasu. Po družbenih omrežjih pa je zakrožil videoposnetek, v katerem je vidno, kako ena izmed članic občinstva med pesmijo Bodak Yellow (Money Moves) raperko polije s svojo pijačo.

Čeprav je bila 30-letnica sprva presenečena nad tem, kar se je zgodilo, jo je hitro popadla jeza. Domnevni oboževalki tako ni ostala dolžna in z njo hitro obračunala – nanjo je začela kričati in potem v njo vrgla kar svoj mikrofon. Za neznanko, ki se je sicer hitro začela opravičevati, so poskrbeli tudi varnostniki, poroča CNN.

Fisher, ki je prej dražil opremo samo za odstranjevanje starega inventarja podjetja, je imel boljšo idejo – uporabiti nenadno "slavo" mikrofona za dober namen. Odločil se je, da ga proda in zbere denar za dve dobrodelni organizaciji. Najprej je izbral Friendship Circle Las Vegas, skupino, ki podpira ljudi s posebnimi potrebami. Fisherjeva druga izbira pa je bil projekt Wounded Warrior, neprofitna organizacija, posvečena vojnim veteranom. Trenutno najvišja ponudba za mikrofon znaša vrtoglavih 98.000 ameriških dolarjev.