Februarja 2024 je prvič slavila na podelitvi grammyjev. Foto: AP
Februarja 2024 je prvič slavila na podelitvi grammyjev. Foto: AP

Ameriško pevko Miley Cyrus je doletela tožba, ki trdi, da je v primeru z grammyjema nagrajene pesmi Flowers kršila avtorske pravice. V sodnih dokumentih, ki jih je pridobil TMZ, podjetje Tempo Music Investments trdi, da naj bi pri ustvarjanju te kopirala skladbo Bruna Marsa.

Zapisano je, da naj bi bil singel, ki ga je izdala leta 2023, glasbeno zelo podoben glasbenikovi baladi When I Was Your Man iz leta 2012. Investicijska platforma – ki trdi, da ima v lasti delež avtorskih pravic za Marsovo skladbo – meni, da so bili refren, harmonija, melodija, napredovanje akordov in besedilo pesmi Flowers "namenoma" vzeti iz pesmi izvajalca.

Mars sicer v tožbi ni naveden kot tožnik, poroča Page Six.

Govori se sicer, da skladba Flowers govori o nekdanjem moži Liamu Hemsworthu, s katerim je bila poročena od leta 2018 do 2020. 31-letnici je sicer prinesla prva grammyja. Cyrus, ki je v glasbeni industriji že dolgo, se je pozneje spraševala, zakaj je trajalo tako dolgo, da je pridobila to glasbeno nagrado.

"To počnem že 20 let, in to je prvič, da so me na podelitvi grammyjev vzeli resno? Težko sem ugotovila, kakšna merila so za to. Če govorimo o statistiki in vplivu na kulturo – kje za vraga sem bila?" je dejala pozneje v intervjuju za W Magazine, a poudarila, da je izjemno ponosna nase.