Morrissey z gladijolami v rokah bi utegnil Združenemu kraljestvu končno prinesti vsaj približno spodobno uvrstitev na Evroviziji. Foto: EPA
Morrissey z gladijolami v rokah bi utegnil Združenemu kraljestvu končno prinesti vsaj približno spodobno uvrstitev na Evroviziji. Foto: EPA
Daz Sampson
Daz Sampson - ena največjih katastrof zadnjega Evrosonga. Morrissey je bil pretresen. Foto: EPA

Zato tudi Morrisseyeva napoved, da se utegne letos priključiti britanskim prizadevanjem, da bi končno enkrat spet na Evrovizijo poslali "spodobno" pesem, ni zelo presenetila. Vendar pa iz napovedanega projekta ne bo nič. Predstavnica BBC-ja je sporočila, da je nekdanji pevec skupine The Smiths res bil med izbranci, ki jim je BBC sprva ponudil sodelovanje, vendar ga letos zagotovo ne bo. Zakaj je prišlo do preobrata, v izjavi ni bilo zapisano.

Seveda bi "vsak" najprej pomislil na Morrisseya
Pobudo za reševanje časti britanskega popa, ki mu sicer na lestvicah popularne glasbe niti ne gre tako slabo, na Evroviziji pa se zadnja leta plazi v ozadju, je Morrissey podal kar sam. Ko je izvedel za porazni nastop britanskega predstavnika Daza Sampsona, je pevec, ki je v svojih najboljših letih rad po odru korakal s šopom proti koncu koncerta vedno bolj uvelih gladijol, v svojem ognjevitem slogu vprašal: "Zakaj pa niso poklicali mene?"

In poklicali so ga. A je očitno vse šlo po zlu". To pa še ne pomeni, da ne bo z letošnjim britanskim nastopom na Evrosongu povezano katero izmed zares imenitnih imen. BBC je "na preizkušnjo" povabil več uglednih članov britanske "popsrenje". Morrissey je bil zares najglasnejši med njimi, a mu to še ni prineslo posla. Na nadaljnji razplet dogodkov in na razkritje izbranca bo treba še nekoliko počakati.